Geen Songkran op Khaosan Road

Als dit bericht een paar dagen geleden was gekomen, had ik aan een 1 april gedacht. Maar het is echt waar. Dit jaar géén Songkran op Khaosan Road

Normaal is deze misschien wel bekendste straat van Thailand het middelpunt van feest en watergevechten tijdens Songkran. Net als in 2017 is het feest afgelast. Toen vanwege het overlijden van koning Bhumibol. Dit keer vanwege de kroning van de nieuwe koning, Rama X.


Dit vindt tussen 4 en 6 mei plaats en de ondernemers hebben besloten dat ze tijd nodig hebben om de straat te versieren voor de kroning. Ook zal het gemeentebestuur van Bangkok enkele renovaties willen uitvoeren.

Khaosan Road is normaal het Walhalla voor backpackers, die ook tijdens Songkran massaal neerstrijken om dit feest juist hier te vieren. Songkran is het Thaise nieuwjaar.

Verfrissing tot watergevecht

Het is een oud gebruik om tijdens die dagen een glaasje water over iemands hoofd, in de nek of over polsen/handen te gooien. Ter verfrissing, want de zomer is dan op zijn hoogtepunt. Het kwik haalt soms zelfs de 40 graden of meer.

Dat oude gebruik, dat je nog wel op het platteland tegenkomt, is uitgelopen op een compleet watergevecht. Waarbij iedereen elkaar te lijf gaat met emmers, slangen en supersoakers. Droog blijven is een hele kunst op en rond 13 april, de dag van het Thaise nieuwjaar.

Maar dit jaar dus geen Songkran op Khaosan.

Post Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.