fbpx
Flora en fauna 

Geen selfie met Thaise sterren meer!

Het is afgelopen om selfie met Thaise sterren te maken. Nou ja, zeesterren om precies te zijn. En zelf gevangen vis mag ook al niet meer. 

De touroperators in de Thaise provincie Trang krijgen er een taak bij. Ze moeten de toeristen waarschuwen dat ze geen zeeleven uit het water mee omhoog nemen.

De Thaise kustwateren hebben het zwaar met het steeds toenemende aantal toeristen en vooral badgasten. Veel stranden gaan al tijdelijk dicht om de onderwaterwereld de tijd te geven om zich te herstellen van van de gevolgen van het toerisme. Om die periodes niet steeds langer te laten worden, is het belangrijk dat de toeristen het leven onderwater met rust te laten.Verboden: selfie met Thaise sterren

Facebook is een prachtig medium om je avonturen te delen met de rest van de wereld. Alleen de Thaise autoriteiten kijken ook mee. Wat ze opvalt is het aantal selfie’s die toeristen maken met hun vangst uit de Thaise wateren. Dit baart de Thaise autoriteiten zorgen omdat zij verantwoordelijk zijn voor het in tact en op peil houden van deze Thaise onderwaterpracht.

Een selfie met een zeester op je hoofd en nog andere zeesterren en zeekomkommers als decoratieve achtergrond. De toerist gaf aan dat de gids had gezegd dat het geen probleem was. Hij had het duidelijk mis.

Zeker wanneer je je in een nationaal park bevindt moet je extra voorzichtig zijn met wat je doet. Het mooiste zou zijn dat het enige wat er achter blijft van je bezoek, je voetstappen zijn.

Doen wat mogelijk is

Als toerist ben je natuurlijk lekker op vakantie en het idee is dat je je heerlijk ontspant. Tegelijkertijd ben je in een stukje natuur en natuur is kwetsbaar. Er moet dus een balans gevonden worden tussen toerisme en natuurbehoud.

Een eenvoudige stap zou natuurlijk zijn om de natuur met rust te laten. Zeker wanneer je weet dat de natuur het moeilijk heeft. Daar komt natuurlijk ook je gids om de hoek kijken. Hij moet je wijzen op de mooie plekjes maar ook op de gevaren en dat wat verboden is.

De Thaise autoriteiten zien een belangrijke taak voor de gidsen en touroperators, die komen direct met de toeristen in aanraking. Zij  kunnen ze wijzen op dat wat mag en kan zodat er zoveel mogelijk mensen van kunnen genieten. Dat natuurlijk met de op zijn mooist.Lees ook

%d bloggers liken dit: