fbpx
Geen selfies meer op Ngon NakLaatste nieuws Nieuws 

Geen selfies meer op Ngon Nak (Koh Phi Phi)

Je mag geen selfies meer op Ngon Nak nemen. Het is volgens de autoriteiten te gevaarlijk op deze populaire fotoplek op Koh Phi Phi.

Een selfie nemen op een onwijs vette plek in Thailand. Het staat op de bucket list van vrijwel elke avontuurlijke reiziger die naar Thailand komt. Maar je mag geen selfies meer op Ngon Nak nemen.

De autoriteiten van een populair nationaal park in de Zuid-Thaise provincie Krabi namen dit besluit. Twee bezoekers vielen onlangs naar beneden. Ze overleefden de val, maar het is wachten op het eerste dodelijke slachtoffer.

Op de top van de berg Ngon Nak, op Koh Phi Phi, is er een onwijs vette plek vanaf waar je een 360 graden uitzicht hebt. Dat maakt het tot een geliefde fotoplaats.

Lange klim

De klim naar de populaire plek is bijna 4 kilometer lang en erg steil. Vooral in de vroege ochtend trekken veel toeristen naar de top, waar het regelmatig mistig is en dat sprookjesachtige taferelen oplevert.

Volgens de autoriteiten is de plek te gevaarlijk geworden, aangezien de bezoekers meer aandacht aan hun foto’s besteden dan aan veiligheid. Het risico op valpartijen is enorm groot.

Er staat nu een bord om toeristen te waarschuwen de klif niet te betreden en selfies te nemen. Overigens zijn er ook ambtenaren aanwezig om toezicht te houden.

Lees ook

%d bloggers liken dit: