fbpx
similan eilandenEilanden Uitgelicht 

Geen overnachtingen meer op de Similan Eilanden

Een romantisch nacht wil door op de Similan Eilanden zit er niet meer in. Vanaf volgende week dinsdag worden overnachtingen niet meer toegestaan. 

Reden is dat de parkbeheerder zich zorgen maakt over de schade die al die toeristen aanbrengen. Dagelijks bezoeken meer dan 5000 toeristen dit groepje eiland in de Andaman Zee. Vooral de vervuiling van het zeewater is de parkbeheerder een doorn in het oog. Daardoor sterven het koraal en specifieke zeedieren in een rap tempo af.

Eerder werd het wereldberoemde Maya Beach definitief gesloten. Het eiland waar de film The Beach  werd opgenomen, zal gesloten blijven voor publiek totdat de natuur zich voldoende is hersteld. En niemand weet op dit moment hoe lang dat nog gaat duren. De kans is dat dit jaren gaat duren.

Ook de Similan Eilanden?

Om te voorkomen dat de Siliman Eilanden hetzelfde lot ondergaan zijn radicale maatregelen genomen. Zo mogen per dag slechts ruim 3000 bezoekers naar de eiland. Boten die meer dan 100 mensen aan boord kunnen hebben, mogen in het gebied niet meer varen.

similan eilanden

Er is een uitzondering gemaakt voor bedrijven die duik-expedities organiseren en die een vergunning hebben van de parkbeheerder. Het is nog niet duidelijk hoeveel nachten zij mogen blijven, maar in de Thaise media circuleert het getal van vier nachten.

 

Lees ook