Geen alcohol op Visakha Bucha dag in Thailand

Woensdag 10 mei is het Visakha Bucha dag in Thailand. Toeristen die in het Zuidoost-Aziatische land verblijven opgelet; dat betekent 24 lang géén alcohol. 

Visakha Bucha een van de belangrijkste dagen van het jaar van het land. Het is een blije dag voor alle Thai, waarop ze hun geloof vieren door goede daden te verrichten. Tempels worden versierd, gelovigen nodigen mensen uit in de tempel en delen samen eten en drinken.

Het is ook een dag waarop veel Boeddhisten zich extra inspannen om zich aan de vijf voorschriften van de Boeddhistische leer te houden, waaronder ook de onthouding van alcohol valt.

Visakha Bucha

Tijdens de eerste volle maan in de zesde maand vieren alle boeddhisten de geboorte, verlichting en dood van Boeddha. Op de westerse kalender kan dit festival tussen april en juli plaatsvinden. Meestal is dit in mei.
Deze bijzondere Boeddhistische feestdag biedt een unieke gelegenheid om dit alles van dichtbij mee te kunnen maken in een lokale tempel waar dan ook. Op deze momenten zijn de tempels vol van activiteiten. Houdt wel rekening met gepaste kleding en fotograferen mits discreet is geen enkel probleem.

Géén alcohol

Zoals gezegd gaan de Thai op deze dag zich extra inspannen om zich aan de vijf voorschriften van de Boeddhistische leer te houden. En daar valt ook het niet drinken van alcohol onder. Een aantal restaurants en bars zullen op deze dag zelfs gesloten zijn. Anderen zijn wel open, maar zullen geen alcohol schenken.

Mocht je denken ‘Ik haal wel even iets bij de 7/11’. Jammer, maar die verkopen ook geen alcohol. Als je toch je biertje niet kan missen, adviseren we je om één dag van de voren een voorraad in te slaan. Als je het echter drinkt, bouw er dan geen feestje van. Toon respect en drink uit het zicht. Dan is iedereen blij.

Post Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.