Gedraag je in Thailand en respecteer de cultuur

De Thai hebben hun cultuur ontzettend hoog in het vaandel. Gedraag je in Thailand, anders word je publiekelijk aan de schandpaal genageld.

Dit overkwam twee jonge Italiaanse toeristen die op vakantie zijn in Krabi. In een dronken bui besloten zij een paar Thaise vlaggen naar beneden te trekken.

Zij wisten blijkbaar niet dat in Thailand – in tegenstelling tot Nederland – privacy niet zo serieus wordt genomen. Werkelijk overal hangen beveiligingscamera’s. Gebeurt er iets, dan worden deze beelden meteen op het internet geslingerd.

Nog geen paar uur nadat ze de vlaggen naar beneden hadden getrokken, stonden de beelden al online. En dus was het niet moeilijk om de daders te vinden.

Jonge daders

De 20-jarige en 18-jarige Italianen verbleven in een guesthouse in Krabi en kregen bezoek van de politie. Zij werden voor verhoor meegenomen naar het politiebureau. ‘Gedraag je in Thailand’, is wat ze daar te horen kregen.

Tijdens het verhoor gaven zij toe dat ze inderdaad de Thaise vlaggen naar beneden hadden getrokken. Vervolgens werd een videootje van hen opgenomen waarin ze hun daad toegaven en hun spijt betuigden door een wai te maken.

De dienstdoende agent plaatste het filmpje op zijn Facebook, waarna het viraal ging. Het werd massaal gedeeld en overgenomen door de media.

In Thailand levert zo’n incident je tot 2 jaar gevangenisstraf en een paar duizend baht boete op. Overigens is zo’n zelfde actie in Italië ook strafbaar, dus de jongens wisten dondersgoed wat ze deden.

Ons advies is dus: gedraag je in Thailand en respecteer de lokale cultuur en gebruiken. Doe geen dingen die je in Nederland of België ook niet zou doen.Share This Post

One Comment - Write a Comment

  1. Wat een idioten, hadden wel een straf mogen hebben. Je hoort gewoon respect te hebben voor elke vlag omdat dat het symbool is vanhet land waar je als gast bent. Ze wisten niet dat het zo belangrijk was? Hoe dom kun je zijn!

    Reply

Post Comment