fbpx
geannuleerde vluchten op schipholAirlines Uitgelicht 

Geannuleerde vluchten op Schiphol: wat moet je doen?

Je hoort het weleens op het nieuws: geannuleerde vluchten op Schiphol. Wat moet je doen als het jou overkomt voor vertrek naar Thailand?

Eindelijk! De vakantie naar Thailand staat voor de deur. Vier weken lang ga je genieten van al het moois dat het Land van de Glimlach biedt. Heerlijk eten, fijne mensen, prachtige stranden en ga zo maar door.

geannuleerde vluchten op schipholJe hebt alles tot in de puntjes geregeld. Het reisschema ligt uitgeprint klaar bovenop je handbagage; van Bangkok naar Chiang Mai en via de eilanden in het zuiden weer terug naar de Thaise hoofdstad.

Alle accommodaties zijn geboekt en je weet precies welke bezienswaardigheden je wilt bezoeken. Ook alle binnenlandse reizen (zoals treinen, bussen en vluchten) heb je al geregeld. Niets kan er nu nog misgaan! De voorpret slaat om in de echte vakantiepret.

Je telt de dagen tot vertrek af en maakt een begin met het inpakken van je koffer of backpack. De checklist vink je af: paspoort, pinpassen, medicijnen en ga zo maar door. Alles zit in je bagage en je staat op het punt om naar Schiphol te gaan. Helemaal in de vakantiesferen!

Laatste check, en dan…

Voor de zekerheid controleer je nogmaals de vertrektijd van je vlucht op het internet en om te kijken in welke terminal je in kunt checken.

Tot je op de website over geannuleerde vluchten op Schiphol leest. Het zal toch niet? Voorzichtig zoek je verder en inderdaad… jouw vliegtuig richting Thailand vertrekt niet! Gevolg: stress en een hoop onzekerheid.

Wat moet je in zo’n geval doen? Om te beginnen rustig blijven. Immers, er vertrekken dagelijks veel vluchten naar Bangkok. Het kan dus zijn dat je oorspronkelijke reisschema overhoop gaat, maar je gaat hoe dan ook.

Compensatie

Wist je dat je in het geval van vertraagde en geannuleerde vluchten Schiphol in aanmerking komt voor compensatie?

Vaak heb je als reiziger namelijk recht op een vergoeding die kan oplopen tot 600 euro. Het loont dus om je hierin te verdiepen als dit jou overkomt. In aanmerking komen voor compensatie is heel eenvoudig.

geannuleerde vluchten op schipholJe kunt online of via de app van Airhelp jouw vluchtgegevens invoeren. Vervolgens machtig je deze organisatie om namens jou deze claim af te handelen. Dat is een stuk makkelijker dan dat je zelf luchtvaartmaatschappijen gaat benaderen… Immers, Airhelp beschikt niet alleen over veel expertise, maar ook over contacten met alle airlines.

Je wordt daarna op de hoogte gehouden van de vorderingen en als de schadevergoeding uitgekeerd wordt, dan maakt Airhelp het geld aan jou over. Hartstikke handig dus. Meer dan 5 miljoen passagiers in 30 verschillende landen gingen je voor; het zegt dus veel over de betrouwbaarheid van deze organisatie.

Nogmaals, een vertraagde of geannuleerde vlucht op Schiphol levert je een hoop stress en onzekerheid op. Het is dan ook niet te hopen dat het jou overkomt. Maar als dat wel gebeurt, dan weet je dus wie je in kunt schakelen om je bij te staan. En dat geeft wel zo’n prettig gevoel…

Lees ook