Ga niet naar het Chockchai Elephant Camp in Chiang Mai

chockchai elephant campThailandgangers willen maar wat graag olifanten zien tijdens hun vakantie. Ga in ieder geval niet naar het Chockchai Elephant Camp in Chiang Mai.

Thailand en de olifant zijn met elkaar verbonden. Niet alleen leven deze dieren er in het wild, maar het is ook het nationale dier van Thailand.

Helaas worden deze prachtige beesten vaak op wrede wijze uitgebuit om er flink aan te verdienen. Ritjes op olifanten, voetballende olifanten, olifanten op een fiets: het komt er allemaal voor.
Dierenleed in Chiang Mai

Een van de plekken in Thailand waar olifantenleed voorkomt is het Chockchai Elephant Camp in Chiang Mai. Hier worden babyolifantjes gebruikt om voor toeristen op muziek te dansen, te tekenen en op twee poten te lopen.

Op internet verschijnen steeds meer video’s waarin te zien is hoe deze dieren gestraft worden als ze de trucjes niet willen doen. Op de Facebookpagina Chockchai Elephanat Camp Chiang Mai: a nightmare for baby elephants staan filmpjes en foto’s die het dierenleed duidelijk maken.

Online petitie

Er is inmiddels een petitie gestart om een einde te maken aan deze dieronterende praktijken. Op deze website kun je de petitie tekenen.

Wil je tijdens je vakantie in Thailand naar een olifantenkamp? Elephant Nature Park in Chiang Mai is een plek waar wel liefdevol met deze beesten wordt omgegaan.

Hoe leuk een ritje op de rug van een olifant ook lijkt, doe hier niet aan mee!Post Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.