Full Moon Party voor oktober afgelast

De autoriteiten in Thailand hebben besloten om de Full Moon Party voor oktober niet door te laten gaan. In verband met de uitvaart van koning Bhumibol. 

De eerst volgende volle maan is op vijf oktober. Hoewel het dan nog twee weken duurt voordat de uitvaart van de vorig jaar overleden koning plaatsvindt, zijn de voorbereidingen in volle gang.


En uit respect voor de oud-koning, die zeer geliefd is onder de Thai, worden veel evenementen in oktober afgelast. Je kunt er hier meer over lezen. Zo ook dus de Full Moon Party voor oktober.

Feest vol drank en dans

Op zich is het wel begrijpelijk dat het maandelijks terugkerend feest op Koh Phangan wordt afgelast. De Full Moon Party is een feest dat gepaard gaat met veel plezier, dans en heel veel drank. We hebben zelfs een keer een gebruikshandelsleiding geschreven hoe je een Full Moon Party kan overleven. Dat zegt genoeg, lijkt me.

Op Koh Phangan zullen ook andere activiteiten worden afgelast in verband met de uitvaart. In bars en restaurants wordt gewoon bier en wijn geschonken, hou daar buiten rekening met een wat ingetogener sfeer.

Onze tip: pas je jouw uitbundigheid daar aan. De Thai zullen het waarderen.


De volgende volle maan is op vier november. Dan is het ook Loy Krathong, een belangrijk boeddhistisch feest. Dat gaat wel gewoon door, zover we nu weten.

Post Comment