fbpx
Nieuws 

Reisverslag: Frank en Angela op Koh Samet

Frank en Angela op Koh SametVakantiebloggen: je reisverhalen op een website zetten zodat familie en vrienden mee kunnen genieten. Maar dit soort reisverhalen zijn ook zeer interessant voor toeristen die informatie zoeken. Vandaar dat de redactie van Hier is Thailand.nl altijd op zoek is jouw persoonlijke belevingen in Thailand. Vandaag: Frank en Angela sluiten hun vakantie af op Koh Samet


Ik zit te schrijven in de schommelbank voor ons bungalowtje aan het strand van Koh Samet. Voor mij ligt een wit strand en in zee dobberen grote en kleine felgekleurde bootjes op de golven. Achter mij de beboste heuvel die samen met het strand en de eettentjes het aanzien van het eiland bepaalt. Koh Samet is een Nationaal Park maar dat belet de mensen niet om de stranden vol te bouwen met restaurants. Zelf zitten we aan de rustige noordkant van het eiland. Wolken en zon wisselen elkaar af, af en toe regent het, het blijft aangenaam warm. We zijn vanuit Chiang Mai naar Bangkok gevlogen en daarna nog drie uur gereden naar Ban Phe waar een veerbootje ons naar Koh Samet bracht.

Frank en Angela op Koh Samet

De bevolking van dit eiland lijkt in gedrag niet op de Thai die we elders ontmoetten: men (glim)lacht weinig, maakt geen buiggroet (way) en komt daarmee een stuk minder sympathiek over. De prijzen liggen op een voor Thaise begrippen hoog niveau. Aangekomen op het eiland vroeg de eerste taxichauffeur 150 Baht voor het vervoer per pickuptruck naar het hotel (5 minuten rijden). Dat is weliswaar slechts 3,75 Euro maar in Bangkok kost zo’n ritje 37 Baht dus ik begon te onderhandelen.

Frank en Angela op Koh SametOnderhandelen is een kwestie van eer in Thailand. Maar blijkbaar niet op Ko Samet: het bleef 150, ook bij de andere chauffeurs, blijkbaar is er weinig concurrentie. Omdat we ook nog eens afgesnauwd werden zat er niets op dan 20 minuten naar het “hotel” te lopen, wat op zichzelf geen ramp was over de verharde strandweg. Na 10 minuten lopen stopte er een man op brommer met zijspan (een vierkanten bak): of we een lift wilden. Wij met koffers en al in het zijspan. We vroegen nog of het wat kostte maar het was een vriendendienst. Dus ook hier zijn aardige mensen.

Verder valt er weinig te melden. We doen eilanddingen als zwemmen, lezen, seafood eten en wandelen in het nationaal park op het eiland. Straks gaan we een scooter huren om naar “South End” te rijden. De stemming is vreemd: we zijn blij binnenkort naar huis te gaan maar ook weemoedig dat er na drie lange maanden een eind komt aan dit relaxte leven.

Lees ook

%d bloggers liken dit: