fbpx
sterrenrestaurants in ThailandEten en drinken Uitgelicht 

For foodies: Sterrenrestaurants in Thailand

Echte smulpapen zullen dit artikel verslinden. Hier vind je namelijk de sterrenrestaurants in Thailand. En dat niet volgens ons, maar de Michelingids.

Wij zijn echte liefhebbers van eten op straat in Thailand. Daar weet ik dat ik een goede en goedkope maaltijd krijg. Maar eerlijk is eerlijk, dat is geen haute cuisine. En als ik trek zou hebben in zo’n avondje met tongstrelende maaltijden, dan zou ik mijn keuze maken uit onderstaande sterrenrestaurants in Thailand.

Twee sterren

Twee sterren krijg je niet zomaar van Michelin. Daarom is het bijzonder dat restaurants Gaggan, Le Normandie en Mezzaluna hun status hebben weten te behouden. Zij werden vorig jaar al beloond met twee sterren. Ook dit jaar behoren zij weer tot de top van de Thaise restaurants.

Restaurant Sühring is nieuw in dit rijtje. Dit jaar hebben de Duitse broers Mathias en Thomas Sühring een plek tussen deze toppers veroverd met hun eigen, moderne stijl van koken. Hier geen Thaise gerechten overigens, maar unieke en eigentijdse Europese gerechten.

Een ster

Dit jaar zijn er maar liefst 23 restaurants beloond met één ster. Dat zijn er teveel om hier te vermelden. Maar gelukkig maakte de Toeristische Autoriteit Thailand een selectie voor ons:

Canvas (Bangkok)

Hier maakt eten kennis met kunst. Ieder gerecht ziet eruit als een meesterwerk. De ingrediënten zijn van hoge kwaliteit en er worden veel verschillende technieken toegepast tijdens het koken.

Sawan (Bangkok)

Dit restaurant biedt een vast 10 gangenmenu van Thaise cuisine aan. Er wordt gebruikt gemaakt van verse ingrediënten van lokale stukken land. Het menu neemt je mee op een reis door Thailand. Thaise smaken, cultuur en kunst komen allemaal voorbij.

Sorn (Bangkok)

Dit restaurant focust zich op oude ‘verloren’ recepten en de kunst van de zuid Thaise keuken. Er worden duurzame ingrediënten gebruikt, afkomstig van lokale boeren en vissers. De gerechten worden bereid aan de hand van verfijnde kooktechnieken.

PRU (Phuket)

Een restaurant, verstopt in een luxe resort op Phuket. Het restaurant bezit 96 hectare grond waarop zij verschillende producten verbouwen. De gerechten bij PRU worden dan ook bereid met ingrediënten afkomstig van dit stuk land. Alles is dus vers en zelfgemaakt, zelfs de boter is huisgemaakt.

Andere sterrenrestaurants in Thailand kun je vinden op de website van www.guide.michelin.com

Lees ook

%d bloggers liken dit: