fbpx
Bangkok Column Uitgelicht 

Food Trucks zijn erg populair in Bangkok

Food TruckIs het modernisering? Of hetzelfde in een nieuw jasje? Ineens duiden ze overal in Bangkok op. De Food Truck. Maar waren die er altijd al niet?

Al begin dit jaar merkte medeblogger Harold ze al op. En toen bleken Food Trucks hip te zijn. Ze rukten op en veroverden het straatbeeld van de Thaise hoofdstad. En ze zijn erg populair. Laatst zag ik er zelfs eentje die friet en snacks verkocht. Vanuit een oude VW bus. Alsof het een frietkot was.

Zo oud als Methusalem

Laatst was er in Bangkok een beurs rond de Food Truck. Alsof het een totale nieuwigheid is. Zie de video van webmagazine Coconuts Bangkok hieronder maar. Die dan bewijst dat de Food Truck hip is. En dat ze er van alles koken. Echt alles.

Maar wacht even. Is het niet gewoon meer van hetzelfde in een ander jasje?

Thailand, en Bangkok in het bijzonder, staat bekend om haar streetfood. Het eten op straat. Ik doe (bijna) nooit anders. Het is goed, goedkoop en nog lekker ook. Vaak nog lekkerder dan in de restaurants waar je het tienvoudige voor dezelfde maaltijd neertelt.

Food-Stall

Zoals webmagazine Coconuts Bangkok aan het einde van haar video al claimt. Food-trucks zijn helemaal niet nieuw. Ze waren er altijd al. Nu ze hip zijn er veel meer te vinden, maar nieuw zijn ze nauwelijks.

En zijn ze niet gewoon hetzelfde als de eetkraampjes langs de weg? Waar je normaal je Thais eten vandaan haalt. Maar dan in een wat hipper jasje. Wat dat verkoopt beter die hippe jasjes. Ik heb er nog niks gekocht, maar ik denk dat de prijzen van de maaltijden bij een Food Truck hoger zullen zijn dan bij een eetkraampje.

Erg leuk dus, die nieuwe hype rond de Food Truck. En je moet er vooral ook gaan eten. Want het is vast ook lekker. Want eten in Thailand is altijd lekker. Maar nieuws…. nee.
Lees ook

%d bloggers liken dit: