fbpx
food trucks in bangkokBangkok Ontdek Thailand 

Food trucks in Bangkok zijn hipper dan ooit

food trucks in bangkokDat Bangkok de stad van het eten op straat is, dat is niets nieuws. Maar vooral het aantal food trucks in Bangkok neemt op dit moment ontzettend toe.

Eten op straat in de Thaise hoofdstad is bijna zo oud als de weg naar Rome. De Thai weten niet beter en toeristen weten vaak niet wat ze proeven. Lekker simpel, op straat, op plastic stoeltjes of krukjes, aan plastic tafeltjes. Maar de laatste tijd is er een nieuwe trend zichtbaar wat betreft het eten op straat: de food trucks in Bangkok.Rammelende magen

In Nederland kennen we dat natuurlijk al jaren in de vorm van de mobiele snackkraam. Gemakkelijk te verplaatsen en ideaal om een paar uur per dag hongerige klanten te voorzien. Waarom dat nu ineens zo’n trend is in Bangkok, is mij overigens een raadsel. Want als je ergens wel klanten met rammelende magen van eten kunt voorzien, dan is het daar wel. En tegenwoordig kom je ze werkelijk overal tegen.

Enkele food trucks in Bangkok zijn: Mother Trucker BKK (hamburgers), Daniel Thaiger (hamburgers), Banh Mi Boy (Vietnamese sandwiches), Pizza Aroy (pizza’s) en Kofuku (Japans). Het gaat dus vooral om westers eten. Blijkbaar hadden de Thai in Bangkok daar nog behoefte aan, want op iedere straathoek vind je immers wel een stalletje waar je Thais kunt eten.

Food trucks in Bangkok

Wat mij opvalt is dat de meeste van deze food trucks in Bangkok hun promotie op Facebook perfect voor elkaar hebben. Dagelijks wordt gemeld waar ze staan en of ze al wel of nog niet uitverkocht zijn.

Twee Italiaanse chefs duiken trouwens ook in dit gat in de markt met een nieuwe mobiele pizza shop. Zij claimen dat het de eerste in Thailand is, maar dat is natuurlijk niet helemaal waar. Deze grote truck dient tegenwoordig als pizzakeuken met een heuse houtoven. Hun standplek is voorlopig het parkeerterrein van MK Gold bij Soi Saladaeng in de wijk Silom.

De twee Italianen kijken overigens verder dan Bangkok, want ze zijn ook van plan om hun pizza’s te gaan verkopen in het toeristische nationale park Khao Yai, in Chiang Mai, Phuket en in Hua Hin.Lees ook

%d bloggers liken dit: