fbpx
Dan is het wel lekker om af en toe een filmpje op te zetten en weg te dromen. Wij helpen je een beetje: Hier is een lijstje van films die je meenemen naar Thailand.Films en video's 

Films die je meenemen naar Thailand

Dan is het wel lekker om af en toe een filmpje op te zetten en weg te dromen. Wij helpen je een beetje: Hier is een lijstje van films die je meenemen naar Thailand.Hoe graag je ook in Thailand bent, er komt ook weer een tijd dat er brood op de plank moet komen en dat je weer in de dagelijkse tredmolen moet stappen. Dan is het wel lekker om af en toe een filmpje op te zetten en weg te dromen. Wij helpen je een beetje: Hier is een lijstje van films die je meenemen naar Thailand.

The Beach

Deze film met Leonardo DiCaprio uit 2000 is ondanks de vele negatieve kritieken toch uitgegroeid tot een klassieker, en lokt ieder jaar opnieuw duizenden toeristen naar het idyllische eiland Koh Phi Phi Lee en de prachtige duikspot Maya Bay. De verwoestende tsunami van 2004 had hier- in tegenstelling tot veel andere plaatsen in Thailand – wél een positief effect: het deed alle aanpassingen van de productiemedewerkers verdwijnen en herstelde het strand in zijn oorspronkelijke staat.

The bridge over the River Kwai

Wie naar Kanchanaburi reist, doet dat bij voorkeur met de trein (vanuit Bangkok bijvoorbeeld) en zo steekt u zelf de beroemde brug over de rivier Kwai over, gebouwd door Britse krijgsgevangenen tijdens de Tweede Wereldoorlog. De film uit 1957 reeg zeven Oscars, waaronder deze voor beste film en regie.

The Hangover Part II

Deze knotsgekke film kan niet ontbreken. Voor het tweede deel van deze Amerikaanse komedie uit 2011 reizen de vier vrienden af naar Thailand voor een groots trouwfeest. Hoewel ze niet van plan waren om zich opnieuw in een dronken avontuur te storten, steekt een van de vrienden daar een stokje voor. Hun verhaal brengt de kijken onder meer naar Krabi, Bangkok en Samut Prakan.

The Killing Fields

Een beetje een vreemde eend in de bijt, want het verhaal van deze Oscarwinnaar uit 1984 over journalist Sydney Schanberg speelt zich niet af in Thailand, maar in Cambodja. Schanberg verneemt dat de Amerikanen per vergissing een bombardement uitvoerden op een Cambodjaanse stad in het incident in de doofpot willen stoppen. Maar de film werd opgenomen in de kuststad Hua Hin en Phuket vandaar dat we ‘m toch opnemen in ons lijstje

The Big Boss

Bruce Lee portretteert in deze film uit 1971 (een de meest bekende op zijn cv een jonge Chinese vechtersbaas die naar Thailand trekt om zijn leven terug op orde te krijgen. De acteur liet zich in brieven misnoegend uit over filmocatie Pak Chong in Nakhon Ratchasima, iets ten noordoosten van Bangkok, waar volgens hem niets te beleven viel.

Around the world in Eight day’s

Zowel het origineel uit 1956 als de remake uit 2004 van deze Amerikaanse avonturenfilm gebaseerd op de wereldbekende roman van Jules Verne houdt halt in Thailand, meer bepaald in hoofdstad Bangkok. Daarnaast werden voor de remake ook een aantal andere scènes opgenomen in Phuket en Krabi, hoewel die werden afgedaan als het Chinese Lanzhou, de thuis van personage Passepartout.

Rescue Dawn

Voor Rescue Dawn uit 2007 kroop Christian Bale in de huid van Dieter Dengles, de Duits-Amerikaanse piloot wiens vliegtuig tijdens de Vietnamoorlog werd neergehaald boven de jungle van Laos. De film werd opgenomen in de dichte jungle in het noordoosten van Thailand.

Bridget Jones; Edge of Reason

In deze film belandt het hoofdpersonage na een trip richting Thailand in de cel voor drugssmokkel en moet ze nog maar eens gered worden door Mark Darcy. De scenes werden opgenomen in Phang Nga Bay en de luchthaven van Phuket.

Bond-films die je meenemen naar Thailand

‘The man with the golden gun’ uit 1974 werd voor het overgrote deel opgenomen op Aziatische locatues zoals Hongkong, Macau en Thailand. Een aantal eilandjes bij Phuket met Phang Nga Bay als een van de meest iconische filmlocatie (toeristen worden er nog steeds verleid met een Bondtour) waren het decor voor de ontmoetingen met slechterik Francisco Scaramanga

Ons geliefde Brits geheim agent keerde nog eens terug naar bovengenoemde Phang Nga Bay in 1997, voor de 18de Bondfilm ‘Tomorrow Never Dies’.

Veel kijkplezier! 

Lees ook