fbpx
Cultuur Documentaire Films en video's Uitgelicht 

Het leven van met HIV besmette Thaise vrouwen

Voor ons in het westen lijkt de ziekte HIV meer op de achtergrond te raken. Er zijn medicijnen en in plaats van dodelijk lijkt de ziekte eerder lastig te worden. De film ‘up the hills; down the valley’ laat het leven zien van twee met HIV besmette Thaise vrouwen in noordwest Vietnam.

Het noordwesten van Vietnam is een prachtig bergachtig gebied met veel bergvolkeren, die ook in de buurlanden wonen. In dit bergachtige gebied leven La en Tuong twee met HIV besmette Thaise vrouwen.

Het leven in zo’n bergachtig gebied is onder normale omstandigheden al niet makkelijk. Wanneer je besmet en ziek bent, wordt het leven nog een stuk moeilijker. La en Tuong moeten zien te overleven en zelfs hun families helpen te onderhouden.Film geeft een hoopvol beeld

De film is geen bitter drama maar geeft een boodschap van hoop, dromen en hun dagelijkse strijd om te overleven. De met HIV besmette Thaise vrouwen vinden veel steun bij elkaar en een plaatselijke ‘supportgroep’. Het onderwerp van de film ligt gevoelig, HIV is in Thailand nog echt een onderwerp en zo groot zijn de verschillen niet tussen Vietnam en de armere delen van Thailand.

Minority Rights groep die de film heeft uitgebracht is zich bewust van de boodschap van de film en heeft na de voorstelling een mogelijkheid geschapen om samen met de regisseur van de film Gigi Beradi na te praten over het onderwerp.

JAM cafe wat de voorstelling verzorgt is een prikkelende instelling die vaker evenementen organiseert die wat minder makkelijk liggen. Ze organiseren naast hun café en restaurantactiviteiten ook tentoonstellingen en nu dus een filmvoorstelling.

JAM vind je op Yan Nawa, Sathon in Bangkok, BTS Surasak uitgang 2. De voorstelling vindt plaats op 4 februari om 19.00 uur. De entree tot de film en het vragenuurtje erna zijn gratis.

Lees ook

%d bloggers liken dit: