Film over tsunami: The Impossible

the impossibleHet onvoorstelbare, waargebeurde verhaal van een familie die de tsunami van 2004 in Thailand meemaakt is verfilmd. Vanaf nu in de Nederlandse bioscopen: The Impossible.

Maria (Naomi Watts) en Henry (Ewan McGregor) gaan tijdens de kerstvakantie naar Thailand, waar zij samen met hun drie zoontjes genieten van dit tropische paradijs. Maar op 26 december, de dag na kerst, verandert een rustige ochtend aan het zwembad plotseling in een nachtmerrie. Door een aardbeving in de Indische Oceaan ontstaat er een gigantische muur van water die op hen afkomt en niets dan wanhoop en vernietiging achterlaat.Geschokte nabestaanden

Overlevenden van de tsunami in Zuidoost-Azië reageren geschokt door de trailer van The Impossible die voor de kaskraker The Hobbit werd vertoond.

Meerdere Britse tsunami-overlevenden werden “compleet verrast” door de trailer die op tweede kerstdag werd vertoond in een bioscoop in het Zuid-Engelse Berkshire, aldus de Engelse krant The Daily Mail.

The Impossible, met Naomi Watts en Ewen McGregor in de hoofdrollen, gaat over de tsunami van 2004 in Zuidoost-Azië waardoor meer dan 230.000 mensen, onder wie 155 Britse toeristen en 35 Nederlanders, om het leven kwamen.

In de bioscoopzaal zat onder andere een man die in 2004 naar Thailand gevlogen was om zijn broer te steunen met het verlies van zijn vrouw door de tsunami. “In de trailer zitten scènes van mensen die verdrinken en ronddrijvende lijken. Ik snap echt niet dat een bioscoopketen zo onwetend is en deze trailer zonder waarschuwing toont”, aldus de man die anoniem wenst te blijven. Volgens een andere tsunami-overlevende die in de zaal zat, mag er op zijn minst een waarschuwing komen voor de trailer.

Naomi Watts bijna verdronken

Naomi Watts is overigens zeer goed weggekomen tijdens de opnames van The Impossible, Juan Antonio Bayona‘s aankomende film over de tsunami in de Indische Oceaan in 2004. Ze verdronk bijna tijdens een scène met een overstroming, aldus de Australische actrice.

In de sequentie zien we het levenloze lichaam van Watts door het kolkende water voortbewegen. Er was iets mis met de stoel waarin de actrice onder water zat vastgebonden. De technici konden hem niet op tijd uitzetten, waardoor Watts veel te lang onder water was.

Toen ze eenmaal van de schrik was bekomen, besloot ze er iets positiefs mee te doen.

“Je kunt je erna beter inleven in je rol. Je begrijpt beter wat die mensen werkelijk hebben meegemaakt. Maar zelfs die ervaring is nog niets vergeleken met de werkelijkheid.”

Filmtrailer van The Impossible

freelance journalist, fotograaf en blogger

Leave a Comment