fbpx
fietsen van bangkok naar chiang maiOntdek Thailand 

Fietsen van Bangkok naar Chiang Mai (video)

fietsen van bangkok naar chiang maiToegegeven, fietsen van Bangkok naar Chiang Mai is niet direct iets wat in mij opkomt als ik denk aan een vakantie in Thailand. Toch zie je het land dan van een heel andere kant.

Bij Thailand denk je aan tropische stranden met wuivende palmbomen. Aan tempels. Aan bruisend Bangkok. Toch zijn er veel mensen die fietsen van Bangkok naar Chiang Mai. Een tocht die niet zonder gevaar is.

Goed voorbereiden

Het is een van de gevaarlijkste landen ter wereld als het op het verkeer aankomt. Dagelijks vallen er veel verkeersdoden door roekeloos rijgedrag. Fietspaden zijn er niet of nauwelijks. Straathonden rennen achter je aan alsof je hun prooi bent.

Als je van plan bent om te gaan fietsen in Thailand, dan is een goede voorbereiding aan te raden. Zorg voor een perfect onderhouden fiets, let op je kleding en het belangrijkste: kijk heel goed uit.

Mooie kanten van het fietsen in Thailand

Wat zijn dan de mooie kanten van fietsen van Bangkok naar Chiang Mai? Allereerst de prachtige omgeving waar je doorheen komt. Van de chaotische metropool naar het rustieke platteland. Vriendelijke locals die je spontaan een koel drankje aanbieden en vrolijk naar je zwaaien.

En wat te denken van het heerlijke eten dat je echt overal tegenkomt. Het fietsen is een pittige kluif, maar je krijgt er heel veel voor terug.

Je ziet het allemaal in de onderstaande video.

Lees ook