fbpx
Chiang Rai Ontdek Thailand 

Wielrennen, moutainbiken en fietsen in Chiang Rai

Veel mensen denken dat het noorden van Thailand vooral uit bergen bestaat. Dat klopt maar ten dele. Het is ook zo plat als een dubbeltje, waardoor het perfect is om te wielrennen, mountainbiken of gewoon fietsen in Chiang Rai.

Op diverse plekken kun je fietsen huren, maar als je voor het eerst in deze noordelijke stad bent, is het wel handig om een gids bij je te hebben. Ben je niet de weg steeds kwijt of loop je steeds de weg te zoeken op je mobiel. Hoewel je daar natuurlijk ook voor kan kiezen. Als je van avontuur houdt.

Een fiets en een gids, en ook fietskleding en schoenen (voor mountainbike en wielrenners) zijn verkrijgbaar bij Tong Siam. Zij hebben ook totaalpakketten als je er met een groep of je gezin op uit wilt.

Wielrennen

In Nederland vind ik het leuk om flinke afstanden af te leggen op mijn wielrenfiets. Dus besloot ik mijn kleding en schoenen eens mee te nemen en eens het avontuur te gaan wagen. Fietsen in Chiang Rai

We vertrokken om 08.00 uur in de ochtend, want dan is de temperatuur nog behaaglijk. In dit geval wees het kwik 17 graden aan. Heerlijk koel.

We maakten een rit langs de rivier, waarbij de weg goed was. De bomen vingen de wind op en zorgden voor nog wat extra koeling tegen de al oplopende temperatuur.

Pauze

Na 35 kilometer maakten we even een stop en dronken water en ijsthee. Even daarvoor waren voorbij een olifantenkamp en een Karendorp gekomen. Als je wilt kun je daar een excursie doen, ik had er voor gekozen om kilometers te maken.

Na een half uurtje vertrokken we weer, een stuk de bergen in. Klimmen, dat had ik in Nederland nog niet gedaan. En dat is leuk en pittig! Ook de afdaling was een uitdaging. Want de wegen zitten in de bergen vol gaten en daar wil ik met mijn dunnen bandjes niet met volle snelheid (40 km/u) in terecht komen.

Fietsen in Chiang Rai

Na een dikke 20 km verlaten we de bergen weer en komen op een snelweg terecht. Op de vluchtstrook kunnen we behoorlijke snelheid maken, we wisten sommige scooters in te halen. Die waren wel oud of zwaar belanden, maar het bleef leuk om te doen.

Uiteindelijk komen we bij het Singha Park aan en maken daar nog een rondje door het goed onderhouden en groene park. Bij het restaurant stoppen we voor de twee keer. Dit keer voor ijsjes en water.

Vervolgens is het nog 15 kilometer terug naar de stad. De temperatuur was ondertussen opgelopen naar 31 graden en er was weinig beschutting voor de zon.

Afzien

Dat was flink afzien, en ik maakte dan ook het voornemen om de volgende keer een uur eerder te gaan. Zodat we voor twaalf uur weer terug zijn.

Al met al een fantastische beleving met veel vergezichten en mooie momenten. Wil je een keer zweten in plaats van een luie vakantie? Ga dan fietsen in Chiang Rai.

Lees ook

%d bloggers liken dit: