fbpx
fietsen door kanchanaburiOntdek Thailand Rest van Thailand 

Fietsen door Kanchanaburi: goed idee of niet?

Als je wilt fietsen door Kanchanaburi, dan vraag je jezelf van tevoren af of dit wel een goed idee is. Of toch niet? Daar kwam ik zelf achter!

De gemiddelde Thai rijdt weliswaar een stuk gevaarlijker dan wij Nederlanders, maar ze letten wel op. Tenminste, dat is mijn ervaring. Je kunt met gemak de omgeving gaan verkennen en genieten van alle mooie landschappen die Kanchanaburi en omgeving rijk zijn.

Het hoeft niet duur te zijn

De gemiddelde fietsverhuurder in Kanchanaburi vraagt zo’n 50 tot 100 baht voor het huren van een fiets per dag. Wil je verzekerd zijn dat je niet gescamd wordt? Probeer dan de fietsverhuur te regelen via je hotel of hostel.

Wij hadden zelf onze fietsen gehuurd via het hostel waar we verbleven en dit was met extra gemak. De banden werden nog even opgepompt en er werd nog een nieuwe bel opgedaan voordat we konden vertrekken.

Kijk uit voor die…

Oké, om eerlijk te zijn; het vergt wat zelfvertrouwen om op de fiets te stappen. Maar eenmaal onderweg word je zeker beloond voor je heldhaftigheid! De gemiddelde weg waar je zult fietsen is druk door scooters/tuktuks en auto’s.

Maar weet wel, de gemiddelde Thai wil net zo min als jij een botsing. Dus met elkaar kom je er wel, bereid jezelf goed voor door duidelijk te weten welke weg je moet afleggen. Dit zorgt voor oponthoud bij punten waar je opeens beseft dat je toch rechtsaf had moeten slaan!

Vergeet niet de goede kant te kiezen

Misschien wel het belangrijkste van de hele fietstocht! Vergeet niet dat de Thai allemaal links rijden. Meerdere keren vergaten wij om de goede kant aan te houden en dus ook om links te blijven rijden.

Daarnaast is het soms met afslaan ook lastig om ervoor te zorgen dat je daadwerkelijk gemakkelijk rechtsaf kan slaan als je net helemaal links rijd.

Na al deze tips en trucs moet het wel goed komen als je wilt fietsen door Kanchanaburi. Wees niet getreurd als je, je niet gelijk comfortabel voelt op de fiets na een beetje oefening gaat het je prima af.

Vanuit Kanchanaburi kan je alle kanten op. Wij zijn richting de tempel Wat Tham Suea gefietst. Dit was rond de 10 kilometer fietsen en was bijna volledig op een weg langs de rivier wat voor prachtige uitzichten zorgde.

Lees ook