Faysal Shayesteh naar Songkhla United FC

Faysal Shayesteh En weer pakt een Nederlandse voetballer zijn biezen om in Thailand aan het werk te gaan. Ditmaal is het Faysal Shayesteh, een voormalig Nederlands jeugdinternational. De middenvelder naar Songkhla United FC in het diepe zuiden van Thailand.

Faysal Shayesteh tekende een contract voor drie seizoenen bij de club die uitkomt in de Thai Premier League. Songkhla United FC staat ook wel bekend als The Fighting Bulls en speelt haar thuiswedstrijden in het Tinsanulon Stadium, dat een capaciteit van 35.000 heeft.


Faysal Shayesteh heeft er vertrouwen in

“In mei werd mijn contract ontbonden bij het Bulgaarse Etar, sindsdien was ik zoekende naar een nieuwe club. Een aantal weken geleden kreeg ik van mijn zaakwaarnemer te horen dat er belangstelling was vanuit Thailand. Ik werd uitgenodigd door de club om er een kijkje te nemen en men kwam snel met een driejarige aanbieding waar veel vertrouwen uitsprak. Ik twijfelde daarom niet om met deze club in zee te gaan”, zo vertelt Faysal Shayesteh tegenover de website VoetbalPrimeur.

De 22-jarige Faysal Shayesteh gaat niet alleen voor het persoonlijke avontuur, maar herkent zichzelf ook in de ambities van Songkhla United FC. “Ik heb ambities en snel bleek dat de club ook echt vooruit wil. Ik ben door de voorzitter zelf gehaald en het financiële plaatje klopte ook gewoon. In januari begint de competitie en die zal duren tot november.”

Aanslagen

De nieuwste aanwinst van Songkhla United FC werd geboren in Afghanistan. In 2001 begon hij als profvoetballer in de jeugd van FC Twente. Via sc Heerenveen belandde hij in Bulgarije, waar hij twee jaar voor Etar 1924 uitkwam.

Songkhla is een provincie in het zuiden van Thailand en ligt tegen de Maleisische grens. Er vinden hier regelmatige aanslagen plaats door moslimrebellen die strijden voor een onafhankelijke staat. De Thaise regering staat dit niet toe, waardoor deze bloedige strijd al meer dan duizenden mensenlevens heeft geëist.

Post Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.