fbpx
Farang, buitenlander beboet, discriminatie?Nieuws 

Farang, buitenlander beboet, discriminatie?

Farang, buitenlander beboet, discriminatie?

Buitenlander beboet en dan discriminatie roepen omdat je boete hoger is dan van een Thai? Hou je aan de verkeersregels en er is niets aan de hand.

Iedere keer verschijnen er weer berichten over buitenlanders die worden beboet in het verkeer. Veel toeristen huren een brommertje tijdens hun vakantie en begeven zich in het verkeer, dat gaat wel eens fout.

De ondernemende toerist zal in het buitenland wel een eigen vervoermiddel willen om zich lekker snel te kunnen verplaatsen. Daarvoor is een brommertje vaak een ideaal vervoermiddel.

Wanneer je voor Nederland spreekt, is een brommertje een vervoermiddel met minder dan 50cc motorinhoud. In Thailand ligt dat anders. Een brommertje met 50cc is waarschijnlijk nergens te huur. Wat maakt het uit; groter is sneller, is leuker.Ook Thailand heeft verkeersregels

Wanneer je je in het verkeer begeeft moet je de verkeersregels kennen. Veel zijn er over de hele wereld wel hetzelfde maar niet allemaal. Het is best goed je daar bewust van te zijn. De Thai rijden aan de andere kant van de weg, dat is zo’n ding waar je je bewust van moet zijn.

Om de regels te handhaven zijn er in Thailand net als in de rest van de wereld politieagenten. Net als in de rest van de wereld is een politieagent die je op de bon slingert op zijn minst niet aardig. Wanneer hij je dan als farang, buitenlander beboet, doet hij dat vast omdat hij het geld in zijn eigen zak steekt.

Hoe vervelend ook, ook ik ben op een brommertje in Chiang Mai op de bon geslingerd. En ja er stonden vooral buitenlanders naast me te wachten om het dure papiertje in ontvangst te nemen. Discriminatie? Nee, wat voor een pijn het ook doet om het toe te geven, ik reed tegen de richting van het verkeer in. O.K, ik was niet de enige, maar ik was wel fout.

Buitenlander beboet, kan het makkelijk betalen

De boete in Thailand valt een stuk lager uit dan in Nederland. 1000 baht is al best hoog, natuurlijk zou je het liever uitgeven aan wat anders, maar het is een in verhouding goedkope les. In een van de Scandinavische landen wordt de hoogte van de boete bepaald door je inkomen. Dus waarom zou de boete voor een buitenlander niet hoger kunnen uitvallen dan voor een Thai. Het belangrijkste is dat je je veilig en volgens de regels van het land door het verkeer beweegt. Dus dat betekent; een motorrijbewijs, een verzekering, brommer waar alles van in orde is en de verkeersregels kennen.

Doe je alles goed, dan kan de politie je geen bekeuring geven, hoog of laag.

Lees ook

%d bloggers liken dit: