fbpx
exotische dierenBangkok Flora en fauna 

Onverwacht exotische dieren tegenkomen in Bangkok

exotische dierenTijdens mijn verblijf in Bangkok ben ik al aardig wat exotische dieren tegengekomen. Niet dat ik er naar op zoek ben. Integendeel, het is vooral onverwacht.

Thailand is een tropisch land, met alle voor- en nadelen die daarbij horen. De voordelen zijn bekend: het is er altijd lekker warm, je hoeft nooit geen jas mee te nemen en de kans op het krabben van je autoruiten is 0,0. Maar dat warme weer brengt ook minder leuke kanten met zich mee. Het is een land met veel exotische dieren. Van prachtige olifanten en tijgers tot schitterende vogels. Maar ook slangen, hagedissen en ander gespuis.

Slangen

Bangkok is weliswaar een metropool die grotendeels uit beton bestaat, maar door de vele kanalen en het resterende groen kom ook in hartje stad exotische dieren tegen. Kijk niet vreemd op als je zomaar een slang tegenkomt. Zo liep ik een keer terug naar mijn appartement. Het was aan het begin van de avond en ik zag een aantal bewakers rond een hond staan. Wat blijkt: een straathond was aangevallen door een slang.

exotische dieren
Een varaan in het Lumpini Park

Het reptiel lag er nog naast en neem van mij aan: dat was geen kleine jongen! Nog zoiets: in de straat waar ik woon liggen nog een paar stukken grond braak. Niet voor lang meer, vermoed ik, gezien de ontwikkelingsdrift van de Thai. Op een van die plekken ligt ook een klein watertje. Ik liep een keer terug naar het gebouw waar ik woon, toen er ineens een enorme varaan op zijn dooie gemak voorbij stiefelde.

In het riool

Deze prachtige dieren komen op grote schaal voor in Bangkok. Een grote stad heeft altijd last van ratten. En waar jaagt de varaan graag op? Je raadt het al… Vooral in het Lumpini Park bivakkeren ze graag. Maar ook in het riool kom je ze tegen. Een toerist die Bangkok voor het eerst bezocht, schrok zich een hoedje. Hij filmde ‘de kleine draak’, die hij onder een putdeksel spotte. Zou hij al bekomen zijn van de schrik?


Lees ook

%d bloggers liken dit: