Eten op Thaise vliegvelden te duur

Een rel op sociale media in Thailand. Het drinken en eten op Thaise vliegvelden zou veel te duur zijn. “Eet er dan niet”, zegt de verantwoordelijke minister. 

De hele rel is begonnen toen een Japanner op zijn Facebookpagina klaagde dat hij op Don Mueang Airport voor een fles water 40 baht moest betalen. Ongeveer één euro. En laat deze Japanner niet zomaar iemand zijn (meneer Tomikawa heeft meer dan 60.000 volgers). Dus kreeg hij al snel bijval. Zelfs de premier van Thailand besloot om de zaak te gaan onderzoeken.


De autoriteiten van Don Muang ontkenden dat er sprake is van duur water en eten. “We hebben contracten met de winkeliers op het vliegveld dat ze niet meer dan 10 baht voor een fles water van 500 ml mogen rekenen.” Tegelijkertijd deed ook de minister van Toerisme een duit in het zakje. “Als je het eten op de vliegvelden te duur vind, eet er dan niet.”

Eten op Thaise vliegvelden te duur

Eten op Thaise vliegvelden

Ik ben het eens met alle partijen: Het eten is duur op vliegvelden. Niet alleen in Thailand, maar overal. Ik heb wel eens eens een ice-coffee gedronken bij The Coffee Club op Don Muang. De rekening bedroeg 110 baht (bijna 2,50 euro). Ook wel eens een sandwich tonijn gegeten op Suvarnabhumi Airport, 280 baht (ruim zes euro).

Dat klinkt niet duur met de Europese prijzen, maar als je het vergelijkt met de rest van Thailand. Voor 280 baht lukt het me om een complete maaltijd met drinken te eten. En nog wel voor minder ook.

Overigens zijn er op Don Mueang zogenaamde foodcorners te vinden. Daar kan je goed en redelijk goedkoop eten. En je hebt er een 7-Eleven, waar het water wel goedkoop is.

Ik heb besloten om op vliegvelden niet meer eten of drinken te kopen. Ik vind mezelf dan een dief van mijn eigen portemonnee. En heb als voordeel. Ik hoef geen tijd te verspillen aan klagen dat het allemaal zo duur is.

One Comment - Write a Comment

  1. Ik zat er gisteren prima te eten voor een prikkie. Als je geen 1 euro wilt betalen om je dorst te lessen dan hoor je niet op vakantie te gaan!

    Reply

Post Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.