fbpx
eten op straat in bangkokEten en drinken Uitgelicht 

Eten op straat in Bangkok: een feest

Eten op straat in Bangkok kun je echt overal, van ’s morgens vroeg tot ’s avonds laat. En dat voor een habbekrats. Een waar feest dus.

Waar je ook in de Thaise hoofdstad komt, eten op straat in Bangkok is de normaalste zaak van de wereld. Dat begint al vroeg in de ochtend, als de Thai gaan ontbijten.

Meestal is dat jok (rijstsoep met varkensvlees), khao tom (een soep met vlees of vis) of muu ping met khao niau (stukjes varkensvlees op een stokje met kleefrijst.

Eten op straat in Bangkok op ieder uur van de dag

eten op straat in bangkok
Deze verkopers beginnen vroeg in de ochtend tot in de middag. Daarna zie je de volgende groep verkopers hun kraampjes opzetten. Deze beginnen meestal aan het eind van de middag tot ’s avonds laat. Eten op straat in Bangkok is iets wat je 24 uur per dag kunt doen. Want er zijn zelfs verkopers die ’s nachts aan het werk zijn om zo de Thai die trek hebben de honger te stillen.

Populaire straatgerechten zijn noedelsoep, Pad Thai, Som Tam en de stokjes van de barbecue. Eten op straat in Bangkok kun je ook doen bij de kraampjes die vaak vanuit een huis worden gerund. Dit lijken meer op restaurantjes, maar ook hier betaal je vaak maar 40 baht (1 euro) voor een bord eten. Alles is vers bereid en smaakt meestal prima.

Maar hoe weet je nu waar het eten op straat in Bangkok goed is? Onze tip: waar veel Thai zitten te eten, daar is het vaak goed. Een populair gebied om ’s avonds te gaan eten is bijvoorbeeld Talad Rot Fai Ratchada (bij MRT Thailand Cultural Center), waar je echt van alles kunt krijgen.

Chatuchak

eten op straat in bangkok
Straatverkopers op Khao San Road

Uiteraard is het zo dat je in de toeristische gebieden (zoals Khao San Road) meer kwijt bent dan bijvoorbeeld in de wijken waar vooral locals wonen. Een andere plek waar je heerlijk op straat kunt eten is Charoen Krung Road. Hiervoor neem je de BTS naar Saphan Taksin en ga vervolgens op ontdekkingstocht de wijk in. Je weet niet wat je proeft!

Ook de Chatuchak Weekendmarkt is een waar feest voor de echte smulpapen. Hier kun je van alles proeven wat je maar tegenkomt. En vind je het niet lekker? Dan gooi je het weg, want het kost je de kop niet…

Lees ook

%d bloggers liken dit: