Eten op straat in Bangkok: een feest

Eten op straat in Bangkok kun je echt overal, van ’s morgens vroeg tot ’s avonds laat. En dat voor een habbekrats. Een waar feest dus.

Waar je ook in de Thaise hoofdstad komt, eten op straat in Bangkok is de normaalste zaak van de wereld. Dat begint al vroeg in de ochtend, als de Thai gaan ontbijten.


Meestal is dat jok (rijstsoep met varkensvlees), khao tom (een soep met vlees of vis) of muu ping met khao niau (stukjes varkensvlees op een stokje met kleefrijst.

Eten op straat in Bangkok op ieder uur van de dag

eten op straat in bangkok
Deze verkopers beginnen vroeg in de ochtend tot in de middag. Daarna zie je de volgende groep verkopers hun kraampjes opzetten. Deze beginnen meestal aan het eind van de middag tot ’s avonds laat. Eten op straat in Bangkok is iets wat je 24 uur per dag kunt doen. Wanat er zijn zelfs verkopers die ’s nachts aan het werk zijn om zo de Thai die trek hebben de honger te stillen.

Populaire straatgerechten zijn noedelsoep, Pad Thai, Som Tam en de stokjes van de barbecue. Eten op straat in Bangkok kun je ook doen bij de kraampjes die vaak vanuit een huis worden gerund. Dit lijken meer op restaurantjes, maar ook hier betaal je vaak maar 40 baht (1 euro) voor een bord eten. Alles is vers bereid en smaakt meestal prima.

Maar hoe weet je nu waar het eten op straat in Bangkok goed is? Onze tip: waar veel Thai zitten te eten, daar is het vaak goed. Een populair gebied om ’s avonds te gaan eten is bijvoorbeeld Talad Rot Fai Ratchada (bij MRT Thailand Cultural Center), waar je echt van alles kunt krijgen.

Chatuchak

eten op straat in bangkok
Straatverkopers op Khao San Road

Uiteraard is het zo dat je in de toeristische gebieden (zoals Khao San Road) meer kwijt bent dan bijvoorbeeld in de wijken waar vooral locals wonen. Een andere plek waar je heerlijk op straat kunt eten is Charoen Krung Road. Hiervoor neem je de BTS naar Saphan Taksin en ga vervolgens op ontdekkingstocht de wijk in. Je weet niet wat je proeft!

Ook de Chatuchak Weekendmarkt is een waar feest voor de echte smulpapen. Hier kun je van alles proeven wat je maar tegenkomt. En vind je het niet lekker? Dan gooi je het weg, want het kost je de kop niet…

4 Comments - Write a Comment

 1. Ik heb deze informatie van mijn ex huisarts John, Later van anderen bevestigd gekregen. Maar je weet hoe het is er zal altijd wel iemand opstaan die zegt dat het niet zo is.
  Doch in het algemeen is het zo dat het lichaam zichzelf gaat beschermen tegen schadelijke indringers. Dus je hebt weer gelijk door gewoonweg in Thailand te zijn.
  Overigens in de oncologie is men nu zo ver dat bij een patient met uitgezaaide kanker (die vroeger opgegeven was) het lichaam zo ver kan krijgen de schadelijke kankercewllen aan te vallen en uit te schakelen.
  Dat gaat d.m.v. hormonen en heet imunOtherapie.
  Ben wel off topic, doch zeer interesssant.
  We staan aan de vooravond van een keerpunt.

  Reply
 2. Ja Ja Harold wat een feest!
  De locals hebben in de dikke darm goedaardige bacterieen die ze beschermen tegen kwaadaardige die in het sreetfood (zonder enige controle) aanwezig zijn.
  Een juist aangekomen tourist bezit deze bacterieen (nog) niet en gaat in negen van de tien keer onderuit, Het lichaam begint de goeie bacterieen aan te maken,maar dat duurt wel een dag of wat voordat alles in ballans is.
  Daarom blijf er de eerste week vanaf, je vakantie duurt maar een paar weken en het is doodzonde als je de eerste week op bed ligt
  Daarbij komt dat juist nu, nu het weer zo kwaadaardig is, het extra oppassen is, vooral voor mensen van boven de 50.
  (bron Thaise ministerie van gezondheid)
  .

  Reply
  1. Vraagje Tjamuk: Hoe kom je aan de goedaardige bacteriën in je dikke darm? Door gewoonweg in Thailand te zijn?

   Reply

Post Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.