Eten op de markt in Thailand

We hebben het hier vaak over eten. En dat is niet gek, want wie naar Thailand gaat, die gaat ook ver de verrukkelijke Thaise keuken. En een plek waar die aantreft, is op de markt in Thailand.

Thai koken zelden zelf, zeker niet in de steden. Waarom zouden ze ook, je kunt je maaltje gewoon op straat koken. Dat is goedkoop en je bent veel sneller klaar dan zelf in een pan staan te roeren. Om het nog maar niet over de voorbereidingen die erbij komen kijken om een Thaise maaltijd in elkaar te draaien.


Je koopt snel wat gebakken kip (kai toth), sticky rice (kaw niau) en somtam of andere groenten. Hoppla, voor nog geen 200 baht ben je klaar en heb je met zijn tweetjes een prima maaltijd. Dit is maar een voorbeeld (van een favoriete maaltijd van de Thai zelf) maar de keuze op de markt in Thailand is enorm.

Er is vis, inktvis en andere seafood. Kip, rund, varken. Toetjes en koekjes als dessert kun je er ook krijgen. Koffie na? Geen probleem. Mijn favoriet is de coffee Bolan, een sterke koffie. Die kun je krijgen als een hete stomende bak of als ijskoffie.

Altijd markt in Thailand

Het mooie van deze markten is dat ze er vrijwel altijd zijn. Ze starten vroeg in de morgen (vaak al om 04.00 uur). Nadat deze markt tegen het middaguur eindigt, ontstaat er vaak nog geen 100 meter verderop een middagmarkt. En later herhaalt dat ritueel zich weer, maar dan voor een avond- en een nachtmarkt. Je kunt dus altijd eten in Thailand.

Coffee Bolan in de maak

Sommige zijn overdenkt, met stoelen en tafels waarbij kunt zitten en eten. Anderen vind je op straat (zogenoemde Walkings Streets). Dan kun je jouw verzamelde maaltijd of op straat op eten, op de rand van de stoep. Of in je hotel of appartement.

Of je schuift aan in een bar of restaurant. Het is niet gek om dat te doen in Thailand. Bestel wat te drinken erbij en de uitbater is alweer blij met je.

Eten op de markt in Thailand
Walking Street

De beste plek

Mocht je bang zijn om ziek te worden van eten op de markt Thailand. Niet is uitgesloten, het is mij echter nog nooit overkomen na vele jaren eten op straat en op de markt.

Ik vind het een van de beste plekken om een prima maaltijd in korte tijd en voor weinig geld bij elkaar te sprokkelen. Het is pers slot van rekening hoe de Thai het zelf ook doen.

Post Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.