Erg druk op drijvende markt Damnoen Saduak

Damnoen Saduak is de bekendste drijvende markt van Thailand. En ook de meest populairste, blijkt uit onderstaande video. Het is zo druk dat er nauwelijks plek is om te varen. 

Damnoen Saduak ligt op ongeveer 80 kilometer van Bangkok. Het is vrij simpel om een dagje te organiseren naar de drijvende markt. In de meeste hotels en reisbureautjes in Bangkok kun je een excursie naar de ‘floating market’ boeken. Ook kun je op eigen houtje gaan.
Je bereikt de drijvende markt van Damnoen Saduak met de bus vanaf de Southern Bus Terminal (Sai Tai) naar Samut Songkhram Ratchaburi of per taxi. Er worden vanuit Bangkok naar de Damnoen Saduak markt ook tours aangeboden in combinatie met een fietstocht.

Veel te druk op Damnoen Saduak

Op de populaire drijvende markt varen handelaren met hun bootjes door de kanalen heen en weer. Vanuit platte bootjes brengen zij fruit, eten en andere koopwaar aan de man/vrouw. Van toeristische prullaria tot overheerlijk eten: je vindt het er allemaal. Neem je fotocamera dan ook zeker mee, want je kunt er prachtige platen schieten.

Voor 09.00 uur

De markt is al open vanaf 07.00 uur. Ik raad je ook aan om dan je ontdekkingstocht te starten. Dan is er namelijk de meeste bedrijvigheid te zien. En de kanalen zijn nog bevaarbaar.

Vanaf 09.00 komen de bussen vol met (vooral Chinese) toeristen.De kanalen lopen dan vol, want iedereen wil zelf ook in bootje varen. Er ontstaan files en opstopping is geen doorkomen meer aan. Plus de vele uitlaatgassen van de boten die over de markt walmen…

Geen boot kan meer voor of achteruit. De sfeer wordt gestrest en dan is de lol er snel af.Share This Post

Post Comment