fbpx
Erawan WatervallenOntdek Thailand Rest van Thailand 

Erawan Watervallen: wat moet je weten?

De Erawan Watervallen zijn een van de grote trekpleisters van Kanchanaburi. Wat moet je weten als je deze prachtplek wilt bezoeken?

Zo’n beetje elke touroperator biedt het aan om je erheen te brengen. Maar er zijn ook nog andere manieren om bij de Erawan Watervallen te komen. Ik zocht het voor je uit.

Ben je niet snel bang en heb je een aardig staaltje driving skills? Dan is een scooterrit maken een heel goed idee. Overal in Kanchanaburi kun je een scooter huren voor een gemiddelde prijs van 200 baht voor 24 uur. Denk hierbij altijd aan om foto’s te maken van de scooter voordat je erop stapt zodat je in ieder geval duidelijk hebt wat de schade is voordat je gaat rijden.

De rit naar deze hotspot is hartstikke mooi en daarnaast ontzettend makkelijk; je rijdt namelijk de 3199 af gedurende 1 uur en 15 minuten.

Gemak en je ziet ook nog wat

De bus – die vertrekt bij de terminal in het midden van de stad Kanchanaburi – brengt je met een gemiddelde twee uur bij de Erawan watervallen. Deze rit kost je per keer 50 baht en duurt gemiddeld wel wat lang, maar is daarom niet minder mooi. De bus vertrekt elke dag vanaf 08:00 ‘s ochtends en gaat daarna ongeveer om het uur/anderhalf uur richting de watervallen.

Het ultieme luxe vervoer

Vanaf Kanchanaburi heb je ook nog de mogelijkheid via een ander soort luxe vervoer. De gemiddelde van met verkoelende airco brengt je voor ongeveer 150 baht per rit naar de Erawan Watervallen. Dit is inderdaad misschien wat duurder maar daarvoor heb je wel de ultieme rit en je chauffeur is nooit te moeilijk om onderweg ergens voor je te stoppen.

Uiteindelijk kom je dus zeker aan op de plek van bestemming, hier kun je een prachtige klim/wandeltocht maken. Deze wandeltocht brengt je naar zeven verschillende lagen van de waterval en heeft elk zijn unieke uitstraling.

Een entreeticket voor de watervallen kost je 300 baht en geeft je een heerlijke en verkoelende dag uit. Want je mag inderdaad ook heerlijk zwemmen hier.

Lees ook