fbpx
Emerald pool bij Phulay BayOntdek Thailand Rest van Thailand 

Emerald pool bij Phulay Bay

Op een ruime 10 kilometer van de stad Krabi vind je een fascinerend zwembad: Emerald pool. Warmwaterbronnen in de jungle, dat is iets wat je niet zo snel verwacht. 

Wat de Emerald pool zo uniek maakt is dat deze hot-spring (Engels voor warmwaterbronnen) gedurende dag steeds van kleur veranderd. Steeds een andere tint van turquoise. Vooral in de ochtend is het een mooie ervaring. Het is ook aan te raden om vroeg in de ochtend de Emerald pool te gaan bezoeken.

Voor 10.00 is het nog niet zo druk. Daarna stroomt de parkeerplaats vol met mini-busjes en huurauto’s van rondtrekkende toeristen. Die allemaal een kijkje willen nemen. Dan wordt het dringen, en daar is niks aan. Ook in de avond is het weer rustig.

Emerald pool bij Phulay Bay

Hoe kom je er?

Neem de snelweg nummer 4 naar  Khlong Thom en sla linksaf vervolgens af naar Route 4038 op weg naar Lam Hap Sub District. Vandaar kijk naar borden die de Emerald Pool aangeven. Vanaf het parkeerterrein is het nog twee kilometer lopen.

Langs de weg staan diverse kraampjes waar je eten en drinken kunt kopen. Tip: Vlakbij de wc’s staat een kraampje dat durian-ijs verkoopt. Probeer het maar eens, je likt je vingers erbij af.

Je kunt er overigens ook zwemmen, dus neem je badkleding en handdoeken mee.

Thailand kent een dubbel prijssysteem. Thai betalen 20 baht entree, alle niet Thai 200 baht (ongeveer 5 euro). Heel oneerlijk, maar het heeft geen zin om je daarover op te winden. Het verandert niets, de Thai zijn het gewend om zo te doen, en zullen het niet snel veranderen.

Korte video van de Emerald pool

Lees ook

%d bloggers liken dit: