fbpx
electronica kopen in bangkokPraktische informatie Uitgelicht 

Electronica kopen in Bangkok: is het de moeite waard?

Wil je electronica kopen in Bangkok tijdens je vakantie? Lees dan gauw verder om te zien of het inderdaad voordeliger is.

Wie weleens in de Thaise hoofdstad is geweest, weet dat het een Mekka is voor gadget freaks. Wat te denken van het winkelcentrum MBK, waar een hele verdieping is ingericht met electronica?

Maar ook in shopping malls als Siam Paragon en CentralWorld vind je veel winkels waar je vooral smartphones kunt kopen. Niet alleen van bekende merken als Apple, Samsung en Huawei, maar ook Oppo en Vivo.

Loont het nou echt?

Veel toeristen denken dat electronica kopen in Bangkok loont, maar is dat ook echt zo? Een maand geleden was ik in Nederland, waar ik ging kijken naar de nieuwe Huawei Mate P20 Pro. Op dat moment kostte het toestel daar 999 euro.

Een paar dagen later in Bangkok: 31.990 baht. Met de huidige koers van 37 baht rond de 865 euro. Dat is 134 euro goedkoper dan in Nederland. Het verschil zit ‘m hoofdzakelijk in de BTW. In Nederland 21%, in Thailand slechts 7%.

Nadelen

Zijn er dan helemaal geen nadelen aan electronica kopen in Bangkok? Wel degelijk. Om te beginnen de garantie. In Nederland krijg je standaard 2 jaar fabrieksgarantie op de aankoop van een smartphone. In Thailand is dat maar 1 jaar. En in de meeste gevallen is de garantie niet wereldwijd…

En dan nog de douane. Want officieel gezien dien je jouw smartphone van 865 euro (waarde is namelijk hoger dan 430 euro) aan te geven bij aankomst op Schiphol. En daar dus belasting over betalen. Je kunt het risico lopen, maar als je eruit wordt gepikt, ben je aan de beurt.

Kortom: is electronica in Bangkok kopen de moeite waard? Als je puur naar de prijs kijkt, zeker. Maar op langere termijn wellicht niet…

Lees ook

%d bloggers liken dit: