fbpx
Bangkok Ontdek Thailand 

Ekamai heeft veel te bieden voor toeristen

Ik moest verkassen van mijn geliefd wijkje Soi Ari, en vond een hotel in Ekamai. Enigszins sceptisch reed ik van de week van het vliegveld van Bangkok naar de wijk. Wat zou ik aantreffen? Waar kwam ik terecht? Maar de wijk verraste me compleet.

Mijn appartement dat ik op Soi Ari al vier jaar huurde, was zwaar in verval. De eigenaar weigerde ook maar iets aan onderhoud te doen, en hoe erg ik het ook vond, de tijd was gekomen om iets anders te gaan zoeken. Met pijn in het hart, want Soi Ari heeft alles in zich om een langer verblijf in Bangkok fijn te maken. Wat schetst mijn verbazing, dat Ekamai dat niet alleen evenaart, maar zelfs overtreft!

Ekamai heeft veel te bieden

Hotel Nantra

Ik zit in Hotel Nantral in een van de zijstraten van het begin van Sukhumvit Soi 63. Dat is overigens ook Thanon Ekamai, ergens gaan die twee in elkaar over, maar niemand kan me precies uitleggen waar dat dan is. Het hotel is eenvoudig, ik houd daar wel van. Het is een plek om te slapen, te douchen en misschien een beetje werken. Al doe ik dat laatste liever in een koffiebar, waar ik ook nog eens de mensen kan bestuderen. Naast het lezen van boeken is dat een van mijn lievelingsbezigheden.

Ekamai heeft veel te bieden

The Coffee Club

Zo zit ik dit verhaal nu te schrijven in The Coffee Club. Het zit precies op de hoek van Soi 63, ongeveer 5 minuten lopen van mijn hotel. Dat kan nog net, qua afstand. Ze hebben er heerlijke koffie (ik ben niet zo’n fan van Starbucks) en voor ontbijt raad ik de Breakfastwrap aan. Het is de complete maaltijdschijf in een keer. Knap als je ‘m op krijgt, hij is erg machtig. Het is mij nog nooit gelukt. Wat ook fijn is, ze hebben er snelle WIFI, heerlijk om even je mail en sociale media te checken, of om even te werken.

Barretjes

Tegenover The Coffee Club zit een bar die tot laat in de nacht open is. Ze hebben er van alles te drinken, zelfs Franse wijnen heb ik er gezien. Maar daar moet je dan wel je diep voor in je portemonnee tasten. Rond middernacht is de keuken nog steeds open en kun je midnightsnacks bestellen (Khap-geam in het Thai). Als je dieper de straat in gaat, wanneer de Soi 63 allang is overgegaan in Thanon Ekamai, kom je diverse barretjes, pubs en discotheken binnen. Het is ongeveer een halve kilometer, te ver om te lopen, maar er rijden motortaxi’s, gewone taxi’s en bahtbussen. Die laatste zijn het goedkoopst, voor zes baht (ongeveer 13 cent) word je naar het einde van de straat gebracht.

Ekamai heeft veel te bieden

Skytrain en winkels

Aan het begin van Soi 63 ligt het BTS station Ekamai. Een station van de befaamde hoofdstedelijke bovengrondse metrosysteem. Een prachtige uitvalbasis naar alle uithoeken van Bangkok dus. Rond het BTS station liggen twee grote winkelcentra die werkelijk van alles te bieden hebben. Je hoeft dus nergens naar toe, je hebt in Ekamai alles wat je nodig hebt. Er is zelfs een stukje verderop in de straat een MK Gold. Chinees fonduen op stand! Met pianomuziek op de achtergrond zie je de crème de la crème van de Thai binnenkomen. Met hen enorme SUV’s uiteraard.

Massages

In de korte tijd dat ik hier ben, heb ik drie massagesalons kunnen ontdekken. Twee in het begin van de straat, waarvan ik er eentje heb uitgeprobeerd. Niet slecht, maar ook niet goed. Dieper in de straat is er de blinde massage, waar ik al eerder over schreef. Het is even zoeken om ze te vinden, maar het is geweldig. De beste massage die ik ooit in Bangkok heb gehad!

Ekamai heeft veel te bieden

De angst dat ik in een totaal vertoeristeriseerde wijk terecht kwam, of precies het tegenovergesteld, bleek dus ongegrond. Ekamai is een prachtige mix van beide werelden. De middenklasThai leeft en werkt hier. De toeristen zijn wel aanwezig, maar niet zo nadrukkelijk als in gebieden tussen Sukhumwit Soi 1 tot en 24. En toch is het westers genoeg om aan de eisen van een toerist te voldoend. Ik denk dat ik een nieuw stekkie in Bangkok heb gevonden. Nu nog een redelijk appartement vinden dat ik kan huren.

Lees ook