fbpx
Nieuws 

Einde aan het dubbele prijssysteem in Thailand?

Wellicht komt er een einde aan het dubbele prijssysteem in Thailand. Als dit doorgaat, dan betekent het dat toeristen dezelfde toegangsprijs betalen als Thaise mensen.

In Nederland en België is het de normaalste zaak van de wereld. Wil je naar het Rijksmuseum? Dan betaal je hetzelfde bedrag voor een kaartje als een toerist uit bijvoorbeeld Thailand. Niet meer dan logisch in onze ogen.

Maar in Thailand zien ze dit anders. Daar betaalt de Thai soms tot tien keer minder dan de buitenlander. Of soms hoeft de Thai helemaal niet de knip te trekken. Het venijn zit ‘m vooral in de manier waarop: het staat er dan in het Thaise schrift (wat toeristen niet kunnen lezen) en in het Engels.

Iedereen is gelijk?

In de loop der jaren stuitte dit veel toeristen (en ook buitenlanders die in Thailand wonen) tegen de borst. Immers, iedereen is toch gelijk?


De nieuwe minister van Toerisme wil de toeristische sector een boost geven. Volgens hem is een einde aan het dubbele prijssysteem in Thailand een van de dingen die daar aan bij moet dragen.

Volgens hem moeten de prijzen voor de entree in historische parken, op eilanden etc. hetzelfde zijn voor Thaise mensen en voor toeristen. Of dit ook gaat gelden voor tempels, paleizen en commerciële attracties (zoals waterparken) valt te betwijfelen.

Zo betaalt een toerist in Bangkok nu 500 baht (zo’n 13 euro) entree om het Grand Palace te betreden, terwijl Thaise mensen zo door mogen lopen.

Het is de vraag of deze maatregel daadwerkelijk bijdraagt aan een groei van het toerisme, maar het leidt in ieder geval tot minder frustraties. Hoe of wanneer dit doorgevoerd wordt, is trouwens niet bekend.

Lees ook

%d bloggers liken dit: