Eind maart verkiezingen in Thailand

De stembus is de afgelopen twee jaar vijf keer uitgesteld, en nu lijkt de datum vast te staan. 24 maart zijn ver landelijke verkiezingen in Thailand

Verkiezingen in Thailand gaan zelden gepaard zonder slag of stoot. Vaak zijn er protesten, bezettingen of andere vorm van oplopende spanningen in aanloop naar de stembusgang. Ook de dagen na de verkiezingen kan de spanning verder oplopen, wanneer groepen ontevreden zijn over de uitslag.


Het is aan te raden om rond 24 maart niet in Bangkok te verblijven.  Daar zijn de meeste demonstraties en bezettingen geweest in het verleden. In andere grote steden is de spanning wel voelbaar, en kan de situatie voornamelijk na bekendmaking van de uitslag uit de hand lopen. Op de Thaise eilanden zal het minste van de spanningen te merken zijn.

De verkiezingen zijn dit keer extra pikant, omdat er voor het eerst gestemd gaat worden nadat in 2014 het leger de macht greep. Sindsdien bestuurt een junta het land.

 

Maatregelen rond verkiezingen in Thailand

Indien de situatie vreedzaam zal verlopen, dan moeten reizigers rekening houden met alleen meer leger in de straten van de Thaise hoofdstad.

En er zal op en rond de dagen van de verkiezingen een totaalverbod gelden op het schenken van alcohol.  Ook zullen veel (overheids)diensten gesloten zijn.

In alle andere gevallen is het raadzaam om protesten of bezettingsacties te vermijden. Ze kunnen snel uit de hand lopen, zeker als de autoriteiten ingrijpen.

 

Post Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.