fbpx
Eilandhoppen in ThailandOntdek Thailand 

Eilandhoppen in Thailand in de zomermaanden

Een verblijf op een tropisch eiland mag tijdens je Thailand-reis eigenlijk niet ontbreken. Mocht je plannen hebben om te gaan eilandhoppen in Thailand tijdens het plannen van je reis wel rekening met je reisperiode.

De moessonperiodes verschillen namelijk erg per regio. Ontvlucht je de winter in Nederland? Plof dan neer op de stranden aan de westkant van het land.

Plan je een reis tussen februari en september? Dan kun je het best naar de eilanden aan de oostkant, Koh Samui, Koh Phangan en Koh Tao. Stuk voor stuk tropische eilanden, met elk een eigen karakter. We leggen je uit waarom wij graag naar de oostkust gaan.

Relaxen op Koh Samui

Vanaf Bangkok kun je met de nachttrein naar de plaats Surat Thani. Stap op de ferry en zet na zo’n tweeënhalf uur varen voet aan wal op Koh Samui. Heb je geen zin in de lange treinreis? Dit is het enige eiland aan de oostkust met een vliegveld. Je vliegt vanaf Bangkok in pak ‘m beet een uur naar deze tropische bestemming.

Eilandhoppen in ThailandKoh Samui is van de drie eilanden het grootst en het drukstbezocht. Grote resorts verdringen elkaar aan de kust en ’s avonds is het uitgaansleven bruisend. Toch zijn er gelukkig ook nog een paar rustige baaien. Verscholen tussen hoge rotsen kun je hier overnachten in een bungalow op het strand.

Wil je ’s avonds de reuring toch opzoeken? Binnen een paar minuten sta je met een cocktail in je hand te dansen op Chaweng Beach.

Zeilen naar Koh Phangan

Coral_reef_1680x1050Vanaf Koh Samui hop je gemakkelijk naar buureiland Koh Phangan. Stap aan boord van een Aziatisch teakhouten zeilschip en plof neer op een van de kussens op het dek. De trossen worden losgegooid en je geniet van het uitzicht op verscholen baaien.

Onderweg gooit de kapitein het anker van boord. Zet je snorkel en duikbril op en maak vanaf het schip een duik de zee in. Spot anemonen en papegaaivissen in de meest uiteenlopende kleuren.

Net na het middaguur kom je aan op Koh Phangan. Huur een scooter en zoef met je haren in de wind over het eiland. De binnenlanden zijn heuvelachtig en groen. Zodra je hotel uit zicht is, kom je nauwelijks nog toeristen tegen. Rij reden zonder routebeschrijving over het eiland heen, op zoek naar verscholen baaitjes.

P1060300Duiken op Koh Tao

Koh Tao is het kleinste eiland aan de oostkant en een echt duikerswalhalla. Vanaf Koh Phangan vaar je hier met een snelle ferry in zo’n dertig minuten naartoe. De sfeer op het eiland is relaxed.

De stranden zijn rustig en slenterend langs de kustlijn passeer je restaurants waar je versgevangen vis kunt proeven. Wijs simpelweg een visje aan en niet veel later ligt die sudderen op de barbecue.

Lees ook