Eiland toeristen op de vlucht voor krachtige storm

Duizenden toeristen zijn op de vlucht geslagen voor tropische storm Pabuk. Een krachtige storm die vermoedelijk veel schade gaat aanrichten in zuid-Thailand

Het gaat met name om de eilanden Koh Phangnan, Koh Tao en Koh Samui. Die krijgen te maken met veel wind en met heel veel regenval. De toeristen besloten dat niet af te wachten, maar zijn de eilanden massaal ontvlucht.


Ook andere toeristische bestemmingen krijgen te maken met Pabuk, onder meer Phetchaburi, Krabi, Trang, Satun, Ranong, en Phuket. Daar kan meer dan 300 mm regen vallen in paar uur. Dat zal tot overstromingen en mogelijk landverschuivingen tot gevolg hebben. Er worden windstoten van meer dan 90 km/u verwacht.

De storm trekt van zuid-Thailand via de golf van Thailand en de Andaman Zee richting het noordoosten.

Toeristen op de vlucht

Thailand krijgt wel vaker te maken met tropische stormen, maar zo krachtig als Pabuk is vrij zeldzaam. Volgens Thaise meteorologen is deze storm niet zo sterk als Gay, die in 1989 het zuiden van Thailand totaal ontwrichte, maar kan de Pabuk wel enorm veel schade toebrengen.

Het rode kruis heeft medische hulp en andere hulpgoederen ingeslagen en staat klaar om die uit te delen indien dat nodig is.  De toeristen wilden dat niet afwachten hebben massaal hun koffers gepakt en een goed heenkomen gezocht.

Post Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.