fbpx
Eilanden Ontdek Thailand 

Eiland hoppen in Thailand: waar moet je zijn?

Thailand telt ontzettend veel eilanden. En dus kun je prima eiland hoppen in Thailand. Ik stel een mooi rondje voor je samen.

Met zowel de Golf van Thailand als de Andaman Zee binnen de landsgrenzen is eiland hoppen in Thailand een fluitje van een cent.

Binnen no-time hop je van het ene naar het andere eiland.
eiland hoppen in thailand

Heel erg eenvoudig te boeken

In veel gevallen kun je met de vaste ferry een eiland bereiken. Zo niet, dan kun je vaak met een speedboot naar je volgende bestemming. Via de vele reisbureautjes op de eilanden is het boeken hiervan heel erg eenvoudig.

Als je wilt gaan eiland hoppen in Thailand, dan raad ik je aan om te kiezen voor bestemmingen die liggen in de Andaman Zee. Hier vind je de mooiste stranden van Thailand en de grotere eilanden zijn goed bereikbaar. Bovendien beschikken deze eilanden over veel accommodaties en restaurantjes – geen overbodige luxe natuurlijk.

Mijn rondje eilanden in Zuid-Thailand is als volgt:

Een van de vele stranden van Phuket.
Een van de vele stranden van Phuket.

Phuket

Het meest bekende eiland van Thailand en dus heel toeristisch. Maar wel een prima punt om jouw eilandentoer te beginnen. En ondanks de grote hoeveelheid toeristen, vind je hier nog steeds genoeg idyllische plekken. Aanraders: Kata Beach en Kamala Beach.

Krabi

Weliswaar is Krabi geen eiland, maar in de buurt van deze stad vind je onder meer Railay Beach. Dit is misschien wel een van de mooiste plekken van Thailand. Bovendien is Krabi gemakkelijk en goedkoop met het vliegtuig te bereiken, vanuit waar je dus gemakkelijk naar een van de eilanden kunt.

Koh Lipe (foto boven)

Nog niet zo heel populair, maar wel schilderachtig mooi. Hier vind je prachtige koraalriffen, wat het eiland bijzonder geschikt maakt als je wilt gaan duiken of snorkelen.

Koh Lanta

Eenvoudig te bereiken van Krabi. Koh Lanta is een eiland waar iedereen zich kan vermaken. Mooie stranden, resorts, restaurants en barretjes.

Maya Beach op Koh Phi Phi
Maya Beach.

Koh Phi Phi

Hoe toeristisch ook; ik kan niet om Koh Phi Phi heen. Je vindt hier nog steeds veel stille strandjes en een geweldige onderwaterwereld.

En ondanks dat Maya Beach – bekend van de film ‘The Beach’ letterlijk overspoeld is met toeristen, is het nog steeds een aanrader. Helemaal als je vroeg in de ochtend gaat en er nog niet veel mensen zijn.

Dit is slechts een greep uit de vele plekken die je kunt aandoen als je gaat eiland hoppen in Thailand. Heb jij nog suggesties? Laat ze hieronder achter in het opmerkingenveld!

Lees ook

%d bloggers liken dit: