fbpx
Eten en drinken 

Eigen Michelingids voor Thailand

De organisatie die zich sterk maakt voor lekker eten, komt met een eigen Michelingids voor Thailand. Lekker eten in stijl of toch streetfood?

Net in de tijd dat de Thaise autoriteiten een grote schoonmaak houden in de stad Bangkok en er veel eettentjes moeten verdwijnen, komt Michelin met een gids voor Bangkok. Wat begon als een gids voor chauffeurs van Michelin op zoek naar een fatsoenlijke maaltijd, is inmiddels een maker of breker van restaurants geworden.

Koks en eigenaars doen heel veel voor het verkrijgen van een ster, wat een vermelding in de gids inhoudt. Het betekent meer omzet en meer prestige.Michelingids voor Thailand

De Michelinster is een onderscheiding voor restaurants met een goede tot zeer goede keuken en een correcte bediening in de befaamde rode gidsen van de bandenfabrikant Michelin. Een beperkt aantal restaurants krijgt in elke gids één, twee of drie sterren. Deze gelden als belangrijke waardebepaling voor gastronomische kwaliteit. Kortom meer sterren betekent lekker eten en een aparte beleving van de avond.

In 1920 begon de bandenfabrikant met zijn service en nu bijna 120 jaar later krijgt Thailand/Bangkok in 2018 zijn eigen gids. Niet veel steden of landen krijgen die eer. Bangkok is de tweede stad in Zuidoost-Azië en de zesde in heel Azië.

Keurmeesters zijn onderweg

Een Michelingids komt niet zomaar tot stand op, aanbeveling of zo. Nee, een leger van keurmeester is onderweg en gaat de komende tijd op bezoek bij restaurants. Ze presenteren zich niet als keurmeesters, maar willen de culinaire ervaring ondergaan zoals de toeristen en de Thai dat ook zouden doen.

In de rest van de wereld gaat een Michelinster meestal naar een redelijk tot zeer chique restaurant. Die zijn er natuurlijk voldoende in Bangkok.

Voor Bangkok zijn ook de alom gewaardeerde eettentjes langs de straat een belangrijk onderdeel van de culinaire verrassing. Voor toeristen misschien nog wel belangrijker dan de up scale restaurants.

Het zou een uitdaging zijn voor de keurmeesters voor de Michelingids voor Thailand om ook een sectie te wijden aan de eettentjes. Ze krijgen al een tip van de testen en beoordelingen die CNN uitvoert.

Lees ook

%d bloggers liken dit: