Eetstalletjes op Chinatown en Khao San Road blijven

Was de paniek die ontstond onder de uitbaters? Was het de druk van de media? Hoe dan ook: de eetstalletjes op Chinatown en Khao San Road blijven staan. 

De wereld stond even op zijn kop toen het stadsbestuur van Bangkok bekend maakte dat ze een grote schoonmaak ging houden. Voor het einde van het jaar zouden alle eetkraampjes uit de Thaise hoofdstad verwijderd zijn. Ook op beroemde plekken als Chinatown en backpackerwalhalla Khao San Road. Bangkok zonder streetfood, het was nauwelijks voor te stellen.Zones

De soep wordt niet zo heet gegeten als hij wordt opgediend. Ook niet de Tom Yam Kung (Thaise garnalensoep). Wat de reden voor de aanscherping van de plannen ook zijn, het stadsbestuur komt nu met een hele andere uitleg van haar plan. Nee, de eetstalletjes op Chinatown en Khao San Road gaan niet verdwijnen. Ze worden in zones ondergebracht.

Nu is de situatie zo, dat een verkoper van Pad Thai staat tussen een mobiele bar en een plek waar voetmassages worden gegeven. Dat is onbestaanbaar volgens het hoofdstedelijk bestuur. Alle eetkraampjes moeten bij elkaar worden gezet, zodat er een soort ‘food-zone’ ontstaat. Dat is veiliger, schoner en hygiënischer, in de mening van het bestuur.

Beter?

De autoriteiten hebben deze regels als doorgevoerd op Thong Lor. Naar ieders tevredenheid, zo zegt een woordvoerder van het gemeentebestuur. Of de Thai, die het gewend zijn hun eigen uitleg aan regels te geven, zich zullen schikken is maar de vraag. Hoe dan ook: Wij zijn blij dat de eetstalletjes blijven.

En enige ordening is ook wel fijn. Is makkelijker een keuze te maken in het aanbod. En als zin hebt in een bepaald gerecht, makkelijker te vinden. Hoef je niet eerst honderden meters te lopen om nog meer honger te krijgen.

Share This Post

Post Comment