fbpx
Bangkok Nieuws 

Eerste frituur BelFrit Thailand alweer gesloten

De eerste frituur van BelFrit Thailand is alweer gesloten. De plannen van de Vlaamse zakenman Mario Vleugels om in Thailand veel BelFrit frituren uit de grond te stampen lopen dus niet van een leien dakje, zo bericht Het Nieuwsblad.

Dat meldt Pieter Van Roon, een Nederlander die in de Thaise hoofdstad Bangkok de eerste franchisenemer was van BelFrit Thailand. Eerder maakten Mario Vleugels en zijn zakenpartners van het Belfrit concept, de Belgische frituur promoten in het buitenland, een succesverhaal met al meer dan 20 frietshops in Hongarije, Polen en Estland. Bangkok wordt voorlopig geen nieuwe parel aan de kroon. ‘De inrichting van de frituur die wij moesten bekostigen heeft veel meer gekost dan voorzien’, zegt Van Roon. ‘Bovendien heeft BelFrit Thailand verplichtingen rond marketing en promotie niet nagekomen. Verder werden ook nog eens sausen en snacks geleverd waarvan de houdbaarheidsdatum ruim waren gepasseerd.’ Het lijstje met aantijgingen aan het adres van de Belgen is nog een stuk langer.

BelFrit Thailand dus even op een laag pitje

Mario Vleugels reageert verontwaardigd. ‘Om BelFrit in Thailand te lanceren, werken we samen met Ricardo Herrera, een Belgische ondernemer die al er 15 jaar zaken doet. Hij is de coördinator en zoekt de franchisenemers. Het was me bekend dat het niet meer boterde tussen de uitbater en de hoofdfranchisehouder, omdat laatstgenoemde zaken had opgemerkt die voor ons totaal niet kunnen. Zo waren er zeer lage omzetten en zouden er ook diepvriesfrieten verkocht worden, gekocht in de lokale supermarkt. Dit terwijl er frieten moeten geserveerd worden die hier in België zijn gesneden en voorgebakken. De Nederlandse uitbater zou het contract op 13 punten hebben overtreden. Ik ga dit tot in detail uitzoeken maar kan nu al met zekerheid zeggen dat het absoluut onwaar is dat we vervallen snacks of sauzen gauw exporteren om ervan af te zijn.’ Het vertrouwen tussen Herrera en Vleugels blijft vooralsnog overeind. De oorspronkelijke bedoeling was binnen het jaar zes Belgische frituren in Thailand te openen.

Noot van de auteur

Vlak nadat de eerste frituur van BelFrit Thailand in Bangkok was geopend, ben ik er een kijkje gaan nemen. Allereerst begreep ik de keuze van de franchisenemer niet om zijn zaak in Central Chaengwattana in het noorden van Bangkok te vestigen. Dit is een winkelcentrum in een wijk waar veel mensen overdag werken en ’s avonds vooral thuis zijn. Dat deze frituur het niet gered heeft verbaast mij niet echt. Ik ben er wel van overtuigd dat het BelFrit Thailand concept kans van slagen heeft in het Zuidoost Aziatische land.

Lees ook

%d bloggers liken dit: