fbpx
een week de tijd in thailandOntdek Thailand 

Een week de tijd in Thailand: wat is de beste route?

Als je een week de tijd in Thailand hebt, dan wil je natuurlijk het maximale eruit halen. Vandaar dat we deze keer een route voor je hebben samengesteld die jij kan afleggen om de bekende highlights van Thailand te zien. Er zijn nog meer varianten mogelijk binnen een week, maar die zullen een volgende keer voorbij komen.

Hoe stel je een week de tijd in Thailand samen? Probeer je vlucht zo te plannen dat je Thaise tijd relatief vroeg aankomt. Dit kan een aantal voordelen hebben waarvan een duidelijk tijd is. Tijdens je eerste dag kun je dan een tour doen langs het koninklijk paleis, de liggende boeddha en deze dag eindigen in Chinatown met heerlijk eten. Na het een heerlijk gevulde maag kun je natuurlijk nog een dansje wagen in Khao San Road.

Dag 2 – Bangkok

De tweede dag kun je twee opties ondernemen, of je gaat naar de floating market met een tour of je neemt een boottocht over de rivier. De laatste optie is vooral erg mooi bij goed en helder weer, omdat je dan goed uitzicht hebt op alle tempels die aan de rivier liggen.

een week de tijd in thailandNa de ochtend gespendeerd te hebben aan sightseeing kun je de handen uit de mouwen gaan steken. Een authentiek Thaise kookcursus kan namelijk niet ontbreken tijdens je bezoek aan Thailand. Daarmee sluiten we gelijk de tijd in Bangkok af.

Dag 3 – Kanchanaburi

Vanaf Bangkok is het gemakkelijk om naar Kanchanaburi af te reizen. Neem een taxi of een busje als je samen met een groep reist. Als eerst kun je dan een stop maken bij de River Kwai Bridge, samen met het museum over de geschiedenis leer je hier een deel van de gewelddadige geschiedenis van Thailand.

Na deze stop kun je door naar de Erawan watervallen, de Erawan watervallen bestaan uit 7 verschillende lagen. Je kunt dus helemaal omhoog lopen langs de verschillende watervallen & ook een frisse duik nemen.

Dag 4 – Ayutthaya

Je kunt de volgende ochtend doorreizen omhoog richting Ayutthaya. Dit kun je met de taxi doen of je kunt vanaf het treinstation een trein pakken, dit laat je natuurlijk gelijk meer van de omgeving zien.

Eenmaal aangekomen in Ayutthaya kun je de gehele verdere dag spenderen om de ruïnes van de oude stad te bekijken. Of je kunt het opsplitsen als je nog genoeg tijd over hebt. Het eerste deel kun je dan aan de oude ruïnes spenderen en het tweede deel aan een bezoek aan het paleis van Koning Mongkut.

Dag 5 – Chiang Mai

Vanaf Ayutthaya is het mogelijk om een nachttrein te nemen richting Chiang Mai. Het beste is dus deze aan het eind van dag 4 te pakken zodat je op dag 5 ’s ochtends aan zult komen in Chiang Mai.

In Chiang Mai heb je de mogelijkheid om verschillende tempels in de oude stad te bekijken op bijvoorbeeld de fiets. Vergeet daarnaast ook niet de duiven te voeren bij de oude poort van Chiang Mai.

Daarnaast kun je natuurlijk ook nog een taxi nemen naar Doi Suthep, onderweg nog stoppen bij de waterval om een duik te nemen en dan zonsondergang te kijken bij de tempel.

Dag 6 – Chiang Rai

Vroeg opstaan voor een volgende busreis richting Chiang Rai. Deze busreizen zijn meestal wel gemakkelijk via een reisbureau of je hotel/hostel te boeken. In Chiang Rai kun je natuurlijk de witte tempel bezoeken maar je kunt ook nog verder reizen en naar the Golden Triangle gaan.

Dit is het punt waar Laos, Thailand en Myanmar samenkomen. Daarnaast komen de Ruak rivier en de Mekong hier samen en kun je een prachtige boottocht maken. Na deze lange dag zul je weer terugkeren naar Chiang Mai om je laatste dag door te brengen.

Dag 7 – Chiang Mai

De laatste dag van je week in Thailand, je kunt nog lekker relaxen in het park in Chiang Mai of souvenirs voor de thuisblijvers kopen. Vanaf Chiang Mai zul je dan ook weer via Bangkok naar huis vliegen. En zo zie je dat je tijdens een week de tijd in Thailand veel meer gezien hebt dan je vooraf dacht!

Lees ook

%d bloggers liken dit: