fbpx
leuke tentjes in kanchanaburiEten en drinken Ontdek Thailand 

Een dag langs leuke tentjes in Kanchanaburi

Kanchanaburi is een leuke provincie, niet al te ver weg van Bangkok. Ik zet leuke tentjes in Kanchanaburi voor je op een rij waar ik geweest ben tijdens mijn verblijf daar.

We hebben allemaal wel eens behoefte aan een dag rustig aan doen. Even geen bezichtigingen van tempels of langs natuurparken. Gewoon even een dag langs leuke plekjes om je te laten verwennen en bij te komen. In Kanchanaburi zijn er genoeg plekken waar je even kan vertoeven om het rustig aan te doen.

IJskoffie is altijd een verkoelend idee

De tijd dat we hier in Thailand vertoeven, zijn we een ding steeds meer gaan waarderen. De manier waarop de Thai hun ijskoffie klaarmaken is werkelijk op een ander level. De ijskoffie die wij meerdere malen bij Lynn’s cafe hebben gehaald is heerlijk. Voor een extra verkoelend effect kun je de frappe versie kiezen, hierbij wordt het ijs helemaal gecruncht.

Een stukje cheesecake never killed nobody

Een beetje zoetigheid moet kunnen en daarom is een stop verderop in de straat bij Ten O’clock cafe een heel goed idee. Hier kun je namelijk kiezen uit heerlijk gebak; denk aan cheesecake met aardbeiensaus of brownies die werkelijk smelten in je mond. Naast het heerlijke gebak kun je bij Ten O’clock cafe ook heerlijk buiten zitten verder weg van het drukke verkeer.

Je bent niet in Thailand geweest als…

Nadat we heerlijke gebak hebben geproefd, is het na een paar uur alweer tijd voor een goede lunch. En waar kan dat beter dan aan de rivier met een prachtig uitzicht?

Bij Sugar Cane kun je niet alleen verblijven je kan er ook nog eens heel erg lekkere bananen pannenkoeken krijgen. En de bananenpannenkoek, daar zijn de Thai trots op als we de serveersters hier mogen geloven. Het uitzicht over de rivier is hier heerlijk en daarnaast smaakt de pannenkoek nog beter dan we ons hadden voorgesteld.

Een echt avondje uit

Soms heb je zin om gemakkelijk street food te gaan eten en soms heb je zin in een echt avondje uit. Mocht je zin hebben om lekker een avondje erop uit te gaan, ga dan lekker naar Bell’s Pizza. Dit restaurant staat hoog in de beste restaurants van Kanchanaburi en daar is een reden voor. Elke avond is het er druk en dat komt omdat de pizza’s ontzettend goed smaken. De pizza’s zijn niet buitensporig duur, voor een volledig diner met voor- en nagerecht ben je per persoon rond de €10 – €12 kwijt.

Na deze heerlijke dag vol met leuke tentjes in Kanchanaburi ben je weer helemaal klaar voor de volgende dag. Kijk op onze website voor meer tips en trucs wat je moet weten en zien in Kanchanaburi. Het eten hier zit in ieder geval helemaal goed.

Lees ook

%d bloggers liken dit: