fbpx
goedkoop in BangkokBangkok Ontdek Thailand 

Een dag goedkoop in Bangkok

Na mijn bericht dat Bangkok bij de duurste steden in Thailand behoort, heb ik eens uitgeprobeerd om zo goedkoop in Bangkok te leven. Als toerist, dus ik heb niets gelaten. 

Ik was benieuwd hoe je als toerist toch goed kunt vertoeven in Thailand. Zonder jezelf iets te ontzien. Ik lette dus alleen maar op waar ik wat kocht en niet zozeer wat. Waar te eten, waar massage te halen, waar te slapen.

Ik besef dat het allemaal nog veel goedkoper kan als ik hieronder beschrijf, maar zoals gezegd. Ik wilde mezelf niet ontzien. Ik ben namelijk op vakantie.

Hotel

Ik had mijn hotel geboekt op On Nut, dat is net buiten het drukke centrum van Bangkok. Dat merk ik meteen aan alle prijzen, en dus ook aan de kamerprijzen. Ik verbleef in Qui Hotel op Soi 79. Dat kostte me 1100 baht per nacht. Dat is inbegrepen met ontbijt, dat voor Thaise begrippen fantastisch is in dit hotel.

Ik heb de ochtend en een deel van de middag een boek gelezen bij het zwembad en had een fles water van het hotel. In de meeste hotels in Thailand krijg je twee flessen gratis bij je kamer.

goedkoop in Bangkok

Later in de middag ben ik de markt op gegaan in Soi 79. Ik heb daar een ijskoffie gedronken (25 baht) en heb twee grote stukken gebraden kip gekocht (80 baht). Daarna heb ik een twee uur durende Thai massage genomen (200 baht per uur, plus 200 baht fooi).

Goedkoop in Bangkok

Na een  douche genomen in mijn kamer en ben ik voor het avondeten naar een foodcourt gegaan. Ik heb daar vis en groenten gegeten, samen met een spa rood. (225 baht).

Daarna ben ik naar een beer garden gegaan waar ik met een vriend gekletst heb en bier heb gedronken. Een kan bier (1 liter) kost 150 baht. Ik heb er een betaald, mijn vriend de tweede.

Kortom, in totaal kostte deze dag in Thailand 2180 baht, ruim 60 euro met de huidige koers van de baht. Dus Bangkok mag dan wel een van de duurste steden van Thailand zijn, maar zéér betaalbaar.

Lees ook

%d bloggers liken dit: