fbpx
Koh PanyiEilanden Ontdek Thailand 

Een bezoek brengen aan Koh Panyi, the water village

Koh Panyi, een bijzonder fenomeen midden op het water. Dit dorp in het diepe zuiden van Thailand is volledig gebouwd op het water, inclusief een heus voetbalveld.

Er wonen op dit zelfgebouwde eiland maar liefst 1.685 mensen die afstammen van twee zeevarende moslimfamilies. Deze families zijn tijden geleden neergestreken in dit gebied als vissers en zijn nooit meer vertrokken.

5 minutes of fame

Naast het feit dat er natuurlijk vele natuurdocumentaires dit prachtige fenomeen in beeld hebben gebracht. Zoals bijvoorbeeld een documentaire over allerlei verschillende soorten dorpen.

Maar je kunt ook de locals leren kennen via de comedy show van Jack Whitehall ‘travels with my father’. In deze comedy show zie je onder andere hoe Jack met het plaatselijke voetbalteam een fanatiek potje voetbal speelt. De comedy show is onder andere te zien op Netflix en laat je nog meer prachtige kanten van Thailand zien.

Koh PanyiHoe kom je op het eiland?

Je kunt er onder andere komen om een tour te boeken vanaf Phuket, waarbij Koh Panyi een lunchstop is. De lunch wordt hier vers klaargemaakt en je kunt natuurlijk even rond kijken hoe de mensen er leven.

Je kunt naast de tour vanuit Phang Nga Bay ook een tour boeken, deze tour duurt ongeveer dezelfde tijd en hierbij krijg je ook een lunchstop georganiseerd door de locals.

Deze keuze is gemaakt door het dorp omdat zij in de 20ste eeuw niet meer konden leven van alleen de visserij. Toen hebben zij georganiseerd dat verschillende tours langs het dorp varen waardoor er meer toerisme is gekomen.

Is Koh Panyi een bezoek waard?

Dat is het zeker. Het is niet alleen vanwege de prachtige ligging naast een prachtige rots midden in het water. Maar misschien nog meer vanwege de ontzettend lieve mensen die hier wonen. De bewoners vanh Panyi zorgen er namelijk binnen een paar minuten voor dat jij je als bezoeker gelijk thuis voelt.

Je eet vaak temidden van alle andere bewoners mee met lokale gerechten. Daarnaast zijn ze ook ontzettend geïnteresseerd in waar jij al toerist vandaan komt en wat je van hun bijzondere dorp vindt. Genoeg om te bespreken dus met elkaar.

Lees ook

%d bloggers liken dit: