De echte naam van Bangkok is heel lang

Wij kennen de Thaise hoofdstad niet anders dan… Bangkok. Maar eigenlijk heet de stad heel anders. De officiële naam van Bangkok is namelijk heel lang.

Altijd gedacht dat de hoofdstad van Thailand Bangkok heet? Dan heb je het mooi mis. We  noemen de stad weliswaar Bangkok, omdat de echte naam een tikkie ingewikkeld is. Het is zelfs de stad met de langste naam in de wereld. Het heeft zelfs een vermelding in het Guiness Book of Recods


Officiële naam van Bangkok

Krung Thep Mahanakhon Amon Rattanakosin Mahinthara Ayuthaya Mahadilok Phop Noppharat Ratchathani Burirom Udomratchaniwet Mahasathan Amon Piman Awatan Sathit Sakkathattiya Witsanukam Prasit. Door de Thai afgekort als (muang) Krung Thep.

echte naam van Bangkok

Vertaling

De Nederlandse vertaling van de officiële  naam van Bangkok is nog veel langer, omdat de Thai normaal geen spatie tussen woorden laat zoals wij dat doen.

De stad van engelen, de grote stad, de woonplaats van de Smaragdgroene Boeddha, de ondoordringbare stad (in tegenstelling tot Ayutthaya) van de god Indra, de grote hoofdstad van de wereld die met negen kostbare edelstenen is begiftigd, de gelukkige stad, rijk aan een enorm Koninklijk Paleis dat de hemelse woonplaats gelijkt waar de gereïncarneerde god regeert, een stad die door Indra is gegeven en die door Vishnukarn is gebouwd.

Liedje om te oefen

Zo’n lange naam is natuurlijk niet makkelijk uit je hoofd te leren, zelfs niet voor een Thai. Vandaar dat ze er een liedje van hebben gemaakt. Een eurwurm zelfs, want hij blijft gewoon hangen. Dus de video aanklikken is voor eigen risico!

2 Comments - Write a Comment

  1. Na zowat twee en half jaar oefenen, ben ik reeds halfweg.
    Nog even geduld. LOL.

    Reply
  2. Dank je John, nu weet ik wat ik moet antwoorden wanner kennisen mij vragen waar ik geweest ben. Eerst een beetje oefenen LOL.
    Diditje.

    Reply

Post Comment