fbpx
Achtergrond Opmerkelijk Uitgelicht 

Eastern Oriental Express vanuit Bangkok

Als de wereldberoemde Oriental Express vanuit Bangkok naar Singapore gaat…. dan doet de bestemming er niet zo toe, het is de reis die bijzonder is.

Een bijzondere reis met de trein maken staat op de bucketlist van veel reizigers. Sommige kiezen voor de reis door Canada, andere willen de luxe van de Oriental Express.

Luxe is er zeker, het is geen volgepropte nachttrein naar Chiang Mai. De startplek is dan wel dezelfde; Bangkok’s Hualampong Station, maar daar houdt de vergelijking dan ook op.Oriental Express naar Singapore

Een Engelse firma is al sinds 1883 de baas over de Orient express, nu omgedoopt in Eastern Oriental Express.  Begonnen als een luxe lijndienst tussen London en Istanbul, de manier om in stijl te reizen. Trein als overbrugging van lange afstanden is een beetje achterhaald sinds de komst van het vliegtuig.

De manier om te overleven is het nog luxer te maken en op een nostalgische manier een reis en een verblijf tegelijkertijd aan te bieden. Gereden wordt er op klassieke routes en niet meer beperkt tot Europa. Vandaar dat we de Oriental Express ook in Bangkok tegen kunnen komen. Het doel is Singapore en een prettig verblijf tijdens de reis.

Voordat we Bangkok’s Hualampong Station hebben verlaten is er al een cocktail ontvangstparty aan de gang, compleet met hapjes en drankjes. Het doel van deze party is, de trein weer bekendheid te geven en gasten te lokken voor toekomstige trips.

Luxe en meer

Terwijl de muziek door de trein zoemt kun je een kijkje nemen in de luxe cabines die er zijn aan boord van de trein.  Alle accommodaties hebben eigen sanitair, houten vloeren en gelakte panelen om de oude Orient Express ervaring over te kunnen brengen.

De Eastern Oriental Express vanuit Bangkok naar Singapore via de Bridge on the River Kwai naar Myanmar en dan door zijn eindbestemming. Er zijn genoeg plaatsen waar je vanuit de trein kunt genieten van het passerende landschap.

Intussen speelt het trio van pianist saxofonist en zangeres cool jazz om je in de sfeer van vroeger te houden.

Lees ook

%d bloggers liken dit: