Duurzaam toerisme in Thailand

Waar vind je duurzaam toerisme in Thailand? Het is een belangrijke vraag als jij als vakantieganger je steentje hieraan bij wilt dragen.

Dat duurzaam toerisme in Thailand, is dat niet weer een nieuwe term waar we allemaal achteraan gaan? Duurzaam toerisme laat je meer bewust omgaan met je omgeving en alles wat je tegenkomt tijdens je reis.


Wandelen in plaats van de tuk tuk

Je kan ervoor zorgen dat al het afval echt in de afvalbak belandt en dat stukken die je misschien niet met de tuktuk hoeft te nemen je gewoon lekker zelf kan gaan wandelen.

duurzaam toerisme in thailandAls je nu nog meer uitdaging zoekt voor tijdens je reis in Thailand? Dan kan dat op veel verschillende manieren, hieronder vind je een aantal leuke en speciale manieren om aan vrijwilligerswerk te komen.

Tijdens mijn zoektocht voor jullie kwam ik Worldpackers.com tegen. Via deze website geef je aan over welke skills jij zoal beschikt. Deze skills gebruik je op jouw beurt om mensen in Thailand te helpen, waarvoor jij dan bijvoorbeeld een verblijfplaats of eten krijgt.

Nog meer websites

Naast worldpackers.com heb je ook nog www.helpx.net en www.staydu.com, waar ongeveer hetzelfde aangeboden wordt. Dit is de perfecte manier van duurzaam toerisme in Thailand. Op deze manier draag je een steentje bij aan het behoud van Thailand en heb je ook nog eens een slaapplaats!

Verder zijn er ook nog vrijwilligerswerkprojecten die jouw skills nodig hebben, zonder iets wat je ervoor krijgt. Echter, het goede gevoel dat aan je blijft hangen voor de rest van je reis, vergeet je zeker niet

Veel van dit soort projecten vond ik hier, waar ik ook onder andere Lanta Animal Walfare tegen, gelegen op Koh Lanta (prachtig eiland). Deze Animal Walfare zorgt voor honden, katten en nog andere dieren die van de straat gehaald worden voor een tweede leven.

Al met al is er genoeg te doen voor duurzaam toerisme in Thailand. Welke ideeën hebben jullie nog hiervoor? Laat het ons weten, want we zijn heel erg benieuwd!

2 Comments - Write a Comment

 1. 1) je gaat wandelen ipv het locale vervoer te gebruiken
  a) locale mensen verdienen niets
  2)Deze skills gebruik je op jouw beurt om mensen in Thailand te helpen, waarvoor jij dan bijvoorbeeld een verblijfplaats of eten krijgt
  a)om vrijwilligers werk te doen of mensen “te helpen” heb je een werkvergunning nodig en een bijbehorend visum (geen touristen visum). straf kan zijn boete , detentie, deportatie and black listed.

  Leuke gedachtes maar in de praktijk illegaal.

  Reply
 2. Goed onderwerp,niet alleen maar wat halen als toerist maar ook iets van waarde kunnen teruggeven.

  Reply

Post Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.