fbpx
Duitse bedelaar in BangkokOpmerkelijk 

Duitse bedelaar in Bangkok toch niet zo zielig

Duitse bedelaar in BangkokHet was groot nieuws in de Thaise media: de Duitse bedelaar in Bangkok. Hij had last van opgezwollen benen en geen geld om naar het ziekenhuis te gaan.

En dus besloten de Thai om geld in te zamelen voor de 29-jarige Duitse bedelaar in Bangkok die zijn dagen zittend op Khao San Road doorbracht. De Thaise mevrouw Sirirat van een Duitse reisorganisatie in de hoofdstad had zelfs zoveel medelijden met Benjamin Holst, dat ze een hotelkamer en eten voor hem regelde. Ze nam hem zelfs mee naar de Duitse ambassade in Bangkok voor het regelen van een nieuw paspoort, zodat hij terug kon reizen naar zijn thuisland.

Duitse bedelaar in Bangkok niet naar huis, maar naar Pattaya

In totaal werd 50.000 baht (zo’n 1.200 euro, red.) opgehaald. De Duitse bedelaar in Bangkok had met mevrouw Sirirat afgesproken op de ambassade. Naar alle waarschijnlijkheid is hij zelf eerder gegaan om een noodpaspoort te regelen. Vervolgens is hij naar de Thaise badplaats Pattaya gegaan met het geld om daar overdag te bedelen op het strand en ’s avonds de bars af te gaan.

Motorbike taxichauffeurs aan het begin van de Walking Street vertelden aan de toeristenpolitie dat zij de Duitse bedelaar van televisie herkenden. Hij had de motorbikeboys namelijk gevraagd om prostituees voor hem te vinden. Vervolgens doken er foto’s op internet op (zie boven) waarop te zien is hoe de man zich kostelijk vermaakt – met drank en vrouwen – in het nachtleven van Pattaya.

Deportatie

Op de vraag waarom Benjamin Holst dit heeft gedaan, antwoordde hij kort en krachtig: “De Thai zijn zelf zo dom om mij geld te geven.” En dat is de toeristenpolitie in Pattaya in het verkeerde keelgat geschoten. Die hebben nu namelijk om deportatie van de Duitser gevraagd bij de Immigratiedienst. Wordt het dan toch: wie het laatst lacht, lacht het best?

Lees ook

%d bloggers liken dit: