fbpx
Eilanden Ontdek Thailand 

Duikplekken tussen Koh Samui en Koh Tao

Koh Samui en Koh Tao zijn favorieten als het gaat om relaxen en de onderwaterwereld bekijken. Waar ge ja dat doen? Dit zijn vijf mooie duikplekken tussen Koh Samui en Koh Tao.

Duiken is misschien wel, naast luieren op het strand, de nummer één bezigheid in de Thaise Golf. Jammer is dat he! Dat betekent dat er massaal geflipperd wordt en alle leuke en angstaanjagende zeemonsters weg worden gejaagd. Geen kans voor jou om ze eens lekker rustig te bekijken in hun natuurlijke omgeving. Nou, we gaan je een beetje helpen.

We hebben enkele duikplekken tussen Koh Samui en Koh Tao gevonden die nog redelijk rustig zijn. We doen er ook nog een paar plekken bij die vooral leuk zijn voor beginnende duikers.

Nang Yuan Pinnacle

Iedereen dat je meer lol hebt met tweelingen, dat geldt ook zeker voor eilanden.  De tweelingen-eilanden Koh Nang Yuan Pinnacle liggen net uit de kust met Koh Tao. Je kunt het bij wijze van spreken zwemmen. Hier vind je nog de roze zee-anemoon, het overbekende Nemo-visje en de  Sergeant Major Fish.  Maar ook boven water zijn de tweelingen adembenemend!

Sail Rock

Precies tussen Koh Toa en Koh Pangnan ligt dit eenzame eilandje genaamd Sail Rock. Het is vooral bekend vanwege zijn ‘onderwater schoorsteen’. Deze tien meter lange tunnel spuwt doorlopend garnalen en vissen uit. Af en toe ook een walvishaai. En als je geluk hebt witte en oranje aalvisjes. Een magnefiek gezicht. Maar dan heb je ook echt geluk. Wat zij zijn banger van jou dan jij van hen.

Koh Yippon Islands

duikplekken tussen Koh Samui en Koh TaoDeze moet je echt voor jezelf houden!  Koh Yippon Islands ligt ten zuiden van Koh Samui in het Ang Thong National Marine Park. Het schijnt het best bewaarde geheim te zijn onder de duikers. Een onontdekt duikersparadijs. Tussen het koraal zwemt een diversiteit aan zeeleven, dat geloof je gewoon niet. Ga zelf maar kijken. Alleen. Of met zijn tweeën.

Shark Island

Shark Island is zo’n duikplek voor beginnende duikers. Het is een van de bekendste plekken uit de regio. Je zult er dus niet de enige zijn. Desondanks is er veel vis en ook haaien komen bij tij d en wijle een kijkje nemen. Een plek voor de dapperen. Kijk eens of je stil blijft liggen, of dat je met de staart tussen de benen er vandoor gaat. Shark Island ligt op 28 meter afstand van Koh Tao.

White Rock

Ook een redelijke drukke plek, leuk voor duikers die hun eerste stapjes in de onderwaterwereld hebben gezet. Niet heel moeilijk en zeker de moeite waard met veel zeeleven. Ook White Rock ligt net buiten Koh Tao. De lokale bevolking ziet je graag komen en is erg behulpzaam.

Mocht jij nog meer duikplekken tussen Koh Samui en Koh Tao weten? Tips zijn welkom!

Lees ook

%d bloggers liken dit: