fbpx
Similan EilandenEilanden Ontdek Thailand 

Duiken en snorkelen op Similan Eilanden

Similan Eilanden Nationaal Park is een groep van negen eilanden in de Andaman zee op ongeveer 55 kilometers ten westen van Koh Lak.  Deze eilanden zijn tot een nationaal park verklaard in 1982.

De meeste eilanden zijn onbewoond, behalve voor Koh Similan eiland en Koh Miang eiland waar een klein restaurant is en er is verhuur van enkele tenten en bungalows. Op Koh Miang is ook het hoofdkwartier van de nationale parkwacht. Deze negen eilanden zijn de mooiste van Thailand en alleen te bewonderen van eind oktober tot eind april.

Top 10 duikbestemmingen

De Similan eilanden staan in de top-10 van beste duikbestemmingen in de wereld. Voor Jacques Cousteau (de beroemde onderwater archeoloog) waren deze eilanden één van zijn favoriete bestemmingen. Hier vindt u een gevarieerde en ongerepte flora en fauna. Hetzelfde geldt voor de variëteit in vissen en koralen.

Similan Duik Centrum

Er is ook een Nederlands duikcentrum gevestigd in Koh Lak, namelijk Similan Duik Centrum. Handig, want dan kun je communiceren in je moedertaal. Het ervaren personeel van dit duikcentrum brengt je dicht bij ’s werelds meest unieke, soorten tropische rifvissen en wezens, van de majestueuze walvishaaien en manta’s tot aan de aan de zeepaardjes en naaktslakken.  De meest populaire duik- en snorkellocaties zijn op de prachtige riffen en koraal formaties van de Similan eilanden: Koh Bon, Koh Tachai en Richelieu Rock.

Video Similan Eilanden

Bekijk de prachtige (lange video) wat je onder water allemaal tegen kunt komen:

Lees ook

%d bloggers liken dit: