fbpx
duiken in pattayaOntdek Thailand Pattaya 

Duiken in Pattaya (video)

duiken in pattayaJe leest het goed: duiken in Pattaya. Want behalve het roemruchte nachtleven biedt deze badplaats ook leuke activiteiten voor overdag.

Dat zien we in de onderstaande video over duiken in Pattaya, gemaakt door een groep Nederlandse leerlingen aan het CIOS in Haarlem. Aan de spandoeken in de video te zien was het een georganiseerde reis tussen duikschool Onderwaterwereld en een groep studenten van het CIOS.

Duiken in Pattaya

Zij kozen dus voor duiken in Pattaya. Dat wordt al vanaf het begin van de video duidelijk, als een van de filmmakers het D’Varee Hotel in Jomtien laat zien. Van het beruchte nachtleven in deze Thaise badplaats zien we overigens weinig terug in het filmpje. Nee, de missie van deze reis is duidelijk: duiken in Pattaya.

En dat is opvallend, want het merendeel van de duikers in Thailand kiest meestal voor Koh Lanta, Koh Lipe of Koh Chang. Maar uit deze video blijkt dus dat je ook heel goed kunt duiken in Pattaya. Dat doen de jongeren samen met het Mermaids Dive Center. Nadat ze met een boot de zee op zijn gegaan, gaan ze al snel het water in. Onderwater komen ze de meest exotische vissensoorten en schildpadden tegen. Alles is overigens gefilmd met de beroemde GoPro-camera.

Prima duikomstandigheden

Dat duiken wordt gedaan rond Koh Kroc, Laen Ypon, Koh Rong Nong, Shark Fin, Shark Rock, Koh Chuang en Koh Samaesan. Aan het einde van de video worden behalve de duikplekken ook de duikomstandigheden weergegeven, zoals de duiktijd, duikdiepte en het zicht. Erg handig als je zelf van plan bent een keer te gaan duiken in Pattaya.

Al met al is het een mooie video geworden van een ongetwijfeld prachtige duiktrip. En dat we weinig tot nieuws over het nachtleven terug zien in de video, kan wellicht twee dingen betekenen. Of er werd daadwerkelijk alleen maar gedoken, of ‘what happened in Pattaya, stays in Pattaya’.

Lees ook

%d bloggers liken dit: