Duiken op Koh Tao (video)

duiken op koh taoHet zuiden van Thailand is dé plek om te gaan duiken. Onder water kom je van alles tegen: van schitterend koraal tot prachtige vissensoorten. Zo ook in deze video van Sverre Bjørn-Nielsen die gaat duiken op Koh Tao.

Koh Tao is een van de hotspots in Thailand als het op duiken aankomt. Het eiland wordt ook wel het ‘schildpaddeneiland’ genoemd. Waar deze naam vandaan komt is echter niet bekend.


Sommige mensen herkennen een schildpad in de vorm van het eiland. Anderen zeggen juist weer dat het zo is gekomen omdat er in het verleden veel schildpadden nestelden.

Duiken op Koh Tao is een must voor iedere onderwaterliefhebber

Hoe dan ook, duiken op Koh Tao is een must als het van het onderwaterleven houdt. Koh Tao staat bekend om zijn mooie warme en heldere water en omdat er nooit echt sterke stromingen zijn en er veel ondiepe duikstekken zijn is het de perfecte omgeving om te leren duiken.

Het onderwaterleven is zeer divers en een lust voor het oog van de beginnende, maar ook ervaren duiker. Hoewel wij dagelijks in het water liggen gaan we vaak op onze vrije dag samen duiken en nog steeds ontdekken we soms visjes en wezentjes die we nooit eerder gezien hebben, je raakt nooit uitgekeken!

Dat vond Sverre Bjørn-Nielsen dus ook. Hij verbleef in Thailand van april tot juli dit jaar en ging dus onder meer duiken op Koh Tao. Hij maakte een video van zijn avonturen onderwater en zette deze op Vimeo.

Post Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.